Nakup Bitcoina kot kratkoročna špekulacija?

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Insajder ALARM! > Nakup Bitcoina kot kratkoročna špekulacija?

Na trgu bitcoina se trenutno odvija korekcija, ki je posledica ogromnega vzpona iz začetka letošnjega leta, ki je Bitcoin iz 750 $ ponesel na kar 2980 $.

Sentiment na trgu kriptovalut močno spominja na dogajanje na trgih plemenitih kovin v letu 2011, ko sta zlato in srebro dosegala nove visoke vrednosti. V tem prispevku želimo izpostaviti potencialno kratkoročno priložnost, ki jo trg kriptovalut ponuja na trenutno ekstremno razprodanih dnevnih nivojih.

Kot lahko vidimo na spodnjem grafu, se je cena Bitcoina na dnevnem grafu približala izrazitemu tehničnemu podpornemu območju, iz katerega je smiselno pričakovati močnejši odboj. Bitcoin in ostale vodilne kriptovalute so iz tehničnega vidika zelo verjetno padle v več mesečni medvedji trend, kjer bodo kratkoročni odboji navzgor zelo verjetno soočeni z velikim številom prodajalcev, ki so kupovali na visokih vrednostih.

V kolikor je trg kriptovalut padel v medvedji trend, bi cena Bitcoina lahko ponovno testirala nivoje okrog 1200 $, kar bi bila odlična priložnost za vzpostavitev dolgoročnih pozicij.

V tem trenutku je smiselno čakati na t.i. “dnevni preobrat”, ki ga lahko uporabimo za vstop v kratkoročno pozicijo in postavimo prodajno “stop loss” naročilo tik pod najnižjo vrednost doseženo v dnevu preobrata. Kje točno bo najnižja vrednost dosežena bo pokazal trg, vendar glede na trenutne nivoje lahko pričakujemo dnevno dno v naslednjih dneh trgovanja.

 dnevni Graf bitcoina

Cena bitcoina se nahaja v območju potencialnega “swing trade-a”!

Vir: tradingview.com