Trg sladkorja pred večjim odbojem? (Brezplačna objava!)

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Dnevni komentarji > Trg sladkorja pred večjim odbojem? (Brezplačna objava!)

Trg sladkorja se trenutno nahaja v eni izmed večjih kratkoročnih priložnosti. Večina pogojev, ki jih pri Insajderju uporabljamo za identifikacijo večjih nakupnih priložnosti, je izpolnjenih.

  1. Veliki trgovci (commercial hedgers) so se v trenutni korekciji pozicionirali na nakupno stran in na veliko stavijo na rast cen v prihajajočih tednih in mesecih.
  2. Sezonsko gledano je mesec september najbolj ugoden mesec za nakup sladkorja preko terminskih borz v zadnjih 30ih letih.
  3. Tehnična analiza grafa SGG razkriva, da se trenutno nahajamo v ekstremno razprodanem območju na tedenskem grafu, v katerem je smiselno iskati optimalno vstopno točko.

Nivoji med 26,50$ – 29$ so trenutno zelo ugodni za vzpostavitev pozicij, vendar pa je smiselno postaviti prodajna stop loss naročila tik pod najnižjo doseženo vrednost korekcije (26,50$), v kolikor še nismo dosegli najnižje vrednosti v tem padajočem trendu. V kolikor bi cena od trenutnih nivojev padla še bistveno nižje, bi to pomenilo še višji potencialni odboj v odstotkih, v kolikor nam uspe postaviti pozicijo nazaj ob še nižji povprečni nakupni vrednosti.

Torej vsem, ki trgujete samostojno, upamo, da boste uspeli izkoristiti tole sladko priložnost!