Potencialne nakupne priložnosti na 4 trgih! (Brezplačna objava!)

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Insajder ALARM! > Potencialne nakupne priložnosti na 4 trgih! (Brezplačna objava!)

V zadnjem mesecu je veliko obiskovalcev in naročnikov izrazilo željo po objavah, kjer razkrivamo kratkoročne nakupne priložnosti na različnih trgih. V današnji objavi razkrivamo štiri potencialne priložnosti, kjer lahko traderji z različnimi strategijami preko nakupov ETF skladov izkoristite morebitne odboje iz kratkoročno razprodanih območij.

Grafični prikazi, ki smo jih pripravili v današnjem prispevku niso nujno priporočila za takojšnje nakupe, temveč želimo izpostaviti potencialne situacije ali t.i. "set-upe" v katerih je smiselno iskati optimalne vstopne točke za vzpostavitev kratkoročnih pozicij, s katerimi lahko izkoristimo kratkoročne odboje ali nadaljevanja trendov.

Zelene horizontalne črte na grafih predstavljajo tehnične podporne točke, blizu katerih oz. nad katerimi je smiselna vzpostavitev pozicij. Podporne linije hkrati služijo kot smernice za postavitev ti. stop loss naročil, ki jih je smiselno postaviti tik pod najnižjimi vrednostmi doseženimi v korekcijah.

Postavitev stop loss naročila po vstopu v pozicijo na ključnih nivojih je izrednega pomena, saj gre za varovalke, ki nam omogočajo "pobeg" iz pozicije na ključnih nivojih v izogib večjim nadaljevalnim padcem, v primeru, da najnižje vrednosti korekcije še niso dosežene in se bo dno formiralo na še nižjih vrednostih.

Profesionalni traderji v podobnih situacijah tudi večkrat realizirajo minimalne izgube, preden ujamejo končno dno in izkoristijo močan odboj za realiziranje večkratnika dobička v razmerju z realizirani izgubami na poziciji.

Za podrobnejše razumevanje današnjega komentarja predlagamo, da si prenesete naš PRIROČNIK za trgovanje, v katerem je podrobneje razložen tudi princip obvladovanja tveganj na finančnih trgih, ki je najpomembnejša sestavina pri uspešnem špekuliranju na finančnih trgih!

iShares Russell 2000 Index (ETF)

ETFMG Prime Cyber Security ETF

3D Printing (The) ETF

Janus Detroit Street Trust - The Long-Term Care ETF (OLD)