Bitcoin…

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Insajder ALARM! > Bitcoin…

Trg bitcoina ponovno prehaja v območje, kjer je smiselno prežati na optimalno vstopno točko za vzpostavitev pozicije za večji odboj iz trenutne korekcije.

Kot lahko vidite na spodnjem grafu, se cena bitcoina pribižuje močnemu podpornemu nivoju okrog 3000 USD, prav tako je cena na dnevnem grafu padla v izrazito razprodajno območje, kar pomeni, da je tveganje izrazito zmanjšano.

Na trenutnih nivojih je smiselno začeti z manjšo akumulacijo/nakupi pozicije in vzpostaviti polno pozicijo ob dnevnem bikovskem preobratu. Hkrati moramo biti pripravljeni na morebiten kolaps cen bitcoina, zato strogo priporočamo postavitev prodajnih stop loss naročil, tik pod najnižjo vrednostjo doseženo po dnevnem preobratu, da se izognemo slapovnim padcem.

Traderji bi v svojem žargonu dejali, da nakup bitcoina pri trenutnem grafu pomeni “loviti padajoči nož”, kar daje jasno vedeti, da tovrstno početje ne pomeni nič dobrega za vse, ki nimajo sistematičnega pristopa in se ne zavedajo pasti tovrstnih situacij na finančnih trgih.

V trenutni situaciji predlagamo, da počakate na prvi večji dnevni vzpon v ceni bitcoina, ki bo formiral dolgo zeleno svečo, ali katerega izmed vzorcev bikovskega preobrata, preden vzpostavite polno pozicijo.

Povsem verjetno je, da je Bitcoin končno padel v večmesečni medvedji trend, v kolikor po trenutni korekciji ne bi presegli najvišje dosežene vrednosti pri 4980 USD.

S stališča objektivnega opazovalca trga kriptovalut in stopnje manije, ki jo trenutno opazujemo na tem trgu, je povsem verjetno, da smo priča novemu poku največjega balona v zgodovini.

Čas bo seveda pokazatelj, vsekakor pa na teh nivojih lahko pričakujemo najmanj večji odboj, kar je priložnost za kratkoročni zaslužek!

 

Bitcoin (BTC/USD) – Dnevni graf