Bitcoin

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Insajder ALARM! > Bitcoin

Bitcoin je po dosegu nove najvišje vrednosti (7888 $) ponovno v kratkoročni korekciji in je v današnjem trgovanju zaenkrat dosegel najnižjo vrednost pri 5555,55$. Idealen scenarij za postavitev kratkoročnega posla bi bil padec tik pod 5000$, kjer bi po našem mnenju dobili vstop v pozicijo z najmanjšim možnim tveganjem.

Glede na naravo trgovanja in relativno moč sektorja kriptovalut, obstaja velika verjetnost, da je najnižja točka korekcije bila dosežena pri 5555,55$, kar pomeni, da je smiselno postopoma vstopati v pozicijo v vsaj treh delih/nakupih. Prvi nakup, recimo tretjino pozicije lahko vzpostavimo na trenutnih nivojih s postavitvijo stop loss naročila pod najnižjo točko (5555,55 $) in dokupujemo v pozicijo po dnevnem bikovskem preobratu.

V primeru sprožitve stop loss naročila, moramo prežati na formiranje nove vstopne točke na še nižjem nivoju, od katere pričakujemo najmanj močan poskok.

Še enkrat poudarjamo, da trg kriptovalut izkazuje vse značilnosti balona, zato previdno! Naše priporočilo je, da na trg kriptovalut gledate iz perspektive traderja in ne vlagatelja.