Bitcoin

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Insajder ALARM! > Bitcoin

Bitcoin se ponovno nahaja v konstruktivni korekciji, ki bi lahko ponudila novo odlično vstopno točko za kratkoročni posel. Cena bitcoina je že uprizorila 43,26% korekcijo s padcem na 11.159,93 $, kar bi lahko bila tudi najnižja vrednost trenutne korekcije pred nadaljevanjem vzpona.

Kar trenutno bode v oči je izrazit tehnični medvedji vzorec “glave z rameni” ali t.i. “head & shoulders” na 4-urnem grafu, ki izraža močno distribucijo profesionalnega kapitala k amaterjem/javnosti. Uspešen preboj cene bitcoina pod pomemben tehnični nivo okrog 13.000 bi lahko v najbolj ekstremnem scenariju sprožil padec vse do nivojev okrog 7.500$.

Traderji bodite pozorni na nivo okrog 12.800 $. Osebno priporočamo prodajo pozicij pod to vrednostjo in nakup nad 12.800 $ do 13.800 $. Ker se nahajamo v bikovskem trgu moramo predvidevati, da bo trg iz trenutne korekcije šel višje, vendar moramo biti pripravljeni zavarovati kapital pred morebitnim prebojem do nižjih podpornih nivojev ali v najslabšem primeru pred kolapsom cene do nivojev okrog 8.000 $.

bitcoin – dnevni graf

 

bitcoin – 4-urni graf