Avtorske pravice

Vsako kopiranje, razmnoževanje in / ali prerazporejanje vseh dokumentov, podatkov, vsebin ali materialov, ki so pod zaščito avtorske pravice insajder.si na tej spletni strani, je brez izrecnega pisnega dovoljenja insajder.si strogo prepovedano. Uporaba direktnega povezovanja na vsebine spletne strani je dovoljena.

 

Omejitev odgovornosti

Vse informacije in mnenja, ki so del avtorskega dela insajder.si, so namenjene izobraževanju in spodbujanju kritičnega razmišljanja posameznika. Članki in novice, ki so del vsebine spletne strani, nikakor niso namenjene za spodbujanje k sprejemanju naložbenih odločitev, ali dejanj, ki bi bile neposredno ali posredno povezane s sporočili vsebine spletne strani.

Družba INSAJDER SI, d.o.o. in njeni zastopniki, ne odgovarjajo za morebitne izgube, ki so posledica mnenj, sporočil, priporočil ali komentarjev v vsebini spletne strani ali storitev podjetja. Za vse poslovne ali naložbene odločitve, ki so posledica prebranih vsebin na spletni strani Insajder.si priporočamo, da se pred odločitvijo posvetujete osebno z nami.

Piškotki

Med vašim ogledom tega spletnega mesta ali kakega drugega povezanega spletnega mesta lahko na vaš računalnik shranimo nekaj podatkov v obliki “piškotka”, ki nam omogoča prilagajanje naših spletnih storitev vašim interesom in željam.

Piškotek ja majhna besedilna datoteka, ki jo obiskano spletno mesto shrani na vaš računalnik. Piškotke uporabljajo spletna mesta za podporo dostopu obiskovalcev do različnih funkcij. S podatki v piškotku spremljamo navade obiskovalca pri ogledovanju spletnih mest.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer obrazec za prijavo, shranitev gesla za dostop do vsebin ipd.

 

Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

 

Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Tako na primer spletna stran Insajder.si nudi prilagojeno vsebino glede na tematiko člankov, ki jih je uporabnik označil kot priljubljene. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

 

Varovanje zasebnosti

Zagotavljamo, da bomo vse podatke, ki nam jih boste na kakršenkoli način posredovali, brezpogojno varovali ter ravnali z njimi v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Podatki, pridobljeni preko spletnega prijavnega obrazca, se bodo uporabljali zgolj za interne namene zbiranja in vodenja prijav ter pošiljanja elektronskih novic / sporočil.

 

“Fair use” – omejitev odgovornosti

Ta stran vsebuje avtorsko zaščitene vsebine, katerih uporaba ni bila vedno izrecno dovoljena s strani lastnika avtorskih pravic. Trudimo se, da slovenski javnosti približamo alternativne vsebine s področja financ, ekonomije in geopolitike, katerih dostopnost je z vidika jezikovne bariere povprečnemu slovenskemu bralcu nedosegljiva. Menimo, da to predstavlja “pravično uporabo” ali t.i. “fair use” določenih avtorsko zaščitenih vsebin, kot je predvideno v 107. členu Zakona o avtorskih pravicah ZDA.

Z uporabo spletne strani www.insajder.si uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.