Vprašanje bralca z dne 5.1.2012

Insajder.si > Insajder odgovarja > Vprašanje bralca z dne 5.1.2012

Vprašanje bralca:
 
“Kdo ima prav? So informacije o padcu zlata, saj bi naj bila fundamentalna cena pod 1000 dolar/unča. ali vi? Sem zmeden, a v tej zmedenosti se moram prav odločiti! kaj naj pretehta? Od kod vam informacije? … Hvala vam najlepše!”
 

Naš odgovor bralcu: 
 
Cena zlata je do lani zrasla že enajsto leto zapored. V zadnjih enajstih letih ste lahko bili priča “napadom” na zlato in plemenitih kovin v največjih medijih po svetu. Zahodne države in največje finančne inštitucije morajo iz leta v leto ustvarjati strah in negativen sentiment, da zlato ne bi zraslo prehitro v prekratkem času, kar bi ogrozilo ameriški dolar in celoten finančni sistem.

En zelo koristen nasvet. Kupujte takrat, ko je ves svet proti in prodajte takrat, ko ves svet kupuje. Ko vam bodo na vrata trkali prodajalci in prodajali zlate sklade in ko bo po televiziji kup oglasov o nakupu zlata in boste v lokalni gostilni poslušali debate o zlatu, takrat bo cena najverjetneje v balonu. Marsikdo že zdaj govori, ampak le o balonu, malo pa jih dejansko poseduje zlato in plemenite kovine.

Predlagamo, da si preberete vse naše članke in ogledate video vsebine in ustvarite lastno mnenje.

Strah izvira iz nezadostne informiranosti in znanja. Predlagamo, da opustite spremljanje novic preko masovnih medijev in poskusite najti vire, za katere imate občutek, da ne zavajajo.

Osebno najraje kupujemo takrat, ko vse novice napovedujejo pok zlatega balona. To je najboljši znak, da bo cena najverjetneje šla navzgor.

Za vsako novico je spodaj naveden vir, tako, da lahko brez problema ugotovite od kod črpamo informacije in si s tem pomagate pri nadaljnjem iskanju virov.