Finančni kolaps in rojstvo nove mednarodne valute

Insajder.si > Avtorski prispevki > Finančni kolaps in rojstvo nove mednarodne valute

Svetovno priznani finančni strokovnjaki se že nekaj časa sprašujejo, kako to, da kljub očitnim znakom svetovne depresije ne pride do kolapsa svetovnih finančnih trgov, kot se je to zgodilo leta 2008.

Pri Insajderju verjamemo, da bo mednarodna finančna elita ob tesnem sodelovanju z največjimi svetovnimi vladami preko naslednjega globalnega kolapsa poskušala zamenjati ameriški dolar kot svetovno rezervno valuto in poskušala uvesti nov mednarodni denarni standard. Nova mednarodna valuta, ki jo bodo sprejele najmočnejše države sveta, pa bo merilo za prestrukturiranje vsega svetovnega dolga in vseh obstoječih valut.

Predlagamo, da si ogledate spodnji video, ki prikazuje scenarij finančnega kolapsa, globalnega prestrukturiranja vsega svetovnega dolga in uvedbe nove mednarodne valute. V kolikor se podnapisi ne zaženejo avtomatsko, pritisnite na gumb CC v spodnjem delu videa.
 
[youtube id=”QRFsr-E2BEo” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”800″ grow=”no”]

Najmočnejši mehanizem, preko katerega ameriška vlada vzdržuje svetovne trge se imenuje Predsednikova Delovna Skupina za Finančne Trge ali President’s Working Group on Financial Markets.

Naloga delovne skupine je dnevno nadziranje trgov in vzdrževanje tečajev najpomembnejših svetovnih borznih indeksov pred večjimi padci, z namenom, da se podaljša življenjska doba finančnega sistema in pripravi teren za nov mednarodni denarni standard. Ustanovljena je bila leta 1988 z odredbo takratnega ameriškega predsednika Ronalda Reagana.

Pri Insajderju verjamemo, da bo z novim finančnim sistemom stopnja manipulacije finančnih institucij in posegov vlad v gospodarske zadeve vsaj v začetku novega kreditnega cikla prenehala. Vsekakor pa bo nov denarni standard še dodatno centraliziral svetovne finance, kar bo majhni finančni eliti omogočilo absolutni nadzor nad vsemi denarnimi tokovi in še dodatno povečalo politični vzvod nad odločanjem posameznih držav.

V kolikor bodo zahodne vlade ob pomoči najvplivnejših finančnih inštitucij še naprej vzdrževale zombijski finančni sistem, se bo razlika med najbogatejšimi in najrevnejšimi samo še vse hitreje stopnjevala.

Prav lahko se zgodi, da tudi v razvitem svetu razlike postanejo tako očitne, da pride do množične vstaje srednjega sloja, ki lahko preko sistema družbenih medijev in interneta preraste v svetovno revolucijo boja proti bankam in korporacijam.

Kdor bo pripravljen in bo pravilno pozicioniral svoja sredsva zdaj, bo v novem finančnem sistemu imel priložnost, ki se odpre samo enkrat na generacijo, za nakup smešno poceni delnic kvalitetnih podjetij. Zadnja takšna priložnost se je ponudila po koncu druge svetovne vojne.

Pri Insajderju verjamemo, da je najboljša in hkrati najmanj tvegana pozicija, ki jo trenutno lahko zajamemo v obstoječem finančnem sistemu prav nakup fizičnega zlata in tudi srebra, nakup delnic skrbno izbranih surovinskih podjetij pa priporočamo samo v primeru, če imate v ozadju zadostno kritje fizičnega zlaza ali srebra.

Donos delnic skrbno izbranih surovinskih podjetij, bo najverjetneje za večkrat presegel donos fizične kovine, vendar pa je stopnja tveganja nakupa teh podjetij zelo velika, zaradi različnih dejavnikov, ki jih bomo objavili v prihodnje.