Nigel Farage: Kaj vam daje pravico, da narekujete Grkom in Italjanom?

Insajder.si > Avtorski prispevki > Nigel Farage: Kaj vam daje pravico, da narekujete Grkom in Italjanom?

Evropski poslanec in vodja stranke UKIP, Nigel Farage, tokrat izpostavi nedemokratičnost evropske aristokracije, ki je bila odgovorna za zamenjavo nekaterih ključnih političnih obrazov v lanskem letu.

Pri Insajderju smo prav tako mnenja, da evropska elita postavlja “svoje” ljudi na ključne položaje v državah, ki bi bile sposobne enostransko izstopiti iz evropskega monetarnega “zapora” in razglasiti bankrot.

To bi pomenilo, da bi izgubo nosile velike banke, ne pa davkoplačevalci zadolženih držav. Osebno smo mnenja, da bi v tem primeru odgovornost morale prevzeti banke, saj so dolgo časa posojale tem državam po umetno nizkih obrestnih merah.

Če bi se države zadolževale v lastni valuti, bi obrestne mere njihovih državnih obveznic zrasle in bi bile dosti prej prisiljene zategniti pasove. Tako pa so pod okriljem evra nastali dolgovi, ki jih je praktično nemogoče poplačati.

Države, ki bi zapustile evro in prevzele staro nacionalno valuto, bi dosti hitreje vzpostavile zdravo ekonomijo in rast, česar pa se Evropska Unija najbolj boji. Namreč nočejo, da bi katera izmed zadolženih držav postala vzgled in zgodba o uspehu, kot npr. Islandija, ki je preprosto rekla “NE, ne bomo plačali teh dolgov”. Vabljeni k ogledu videa:

 

[youtube id=”paIeuFNwmz4″ align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”800″ grow=”no”]

Zahvaljujemo se organizaciji WeAreChange Slovenija za prevod in delitev video vsebine.