Vprašanje bralca z dne 27.1.2012

Insajder.si > Insajder odgovarja > Vprašanje bralca z dne 27.1.2012

Vprašanje bralca:
 
“Pozdravljeni, strinjam se z vami, da je z vidika varnosti dobro imeti fizične PK (Z&S, po možnosti tudi v fizični posesti?). Morda pa bi – z vidika likvidnosti – bilo dobro imeti del PK tudi v kakšni drugi varianti, npr GoldMoney (www.goldmoney.com) od našega rojaka James Turk-a. Kaj menite, je GoldMoney kredibilen? Bi bilo tudi od njih smiselno zahtevati certifikat o lastništvu? Našel sem še enega (podobnega?) ponudnika in to je http://www.bullionvault.com/. Poznate? Hvala in LP “
 

Naš odgovor bralcu:
 
GoldMoney je zagotovo eno izmed najbolj verodostojnih in transparentnih podjetij na področju zlata, srebra in nasploh plemenitih kovin. James Turk, ustanovitelj fundacije in podjetja Goldmoney je pred leti dvignil ves denar iz svojega pokojninskega sklada in ustanovil podjetje, ki danes velja za eno izmed svetovno priznanih podjetij na tem področju.

Z vidika likvidnosti je GoldMoney ena izmed najboljših opcij, saj sistem deluje kot zlati standard znotraj propadajočega finančnega (FIAT) sistema. Obstaja že mreža podjetij, ki za medsebojne finančne transakcije uporabljajo sistem GoldMoney, saj z lahkoto prehajate iz zlata, srebra, platine in paladija v poljubno valuto in obratno.

Osebno menimo, da je GoldMoney varen, saj se nadzori nad inventarjem izvajajo vsako četrtletje in so popolnoma transparentni, James Turk pa velja za enega izmed najbolj verodostojnih strokovnjakov v zelo majhni skupnosti strokovnjakov s tega področja.

Certifikat tukaj ne igra pomembnejše vloge, saj ob odprtju računa vstopite v pisno pogodbeno razmerje s podjetjem, imate pa dostop do četrtletnih nadzorov, ki so 100% transparentni.

BullionVault prav tako poznamo, vendar se še nismo spuščali v podrobnosti glede delovanja sistema. Je pa zagotovo še ena izmed opcij za razpršitev naložb v plemenite kovine, ki vam omogoča večjo likvidnost, kot fizična kovina.

Osebno menimo, da bi vsak vlagatelj moral imeti vsaj polovico naložb plemenitih kovin v fizični obliki, dokler je to še mogoče, saj bo mnogo ljudi presenečenih, ko fizične kovine ne bo možno dobiti za nobeno ceno!