Vprašanje bralca z dne 29.3.2012

Insajder.si > Insajder odgovarja > Vprašanje bralca z dne 29.3.2012

Vprašanje bralca:
 
“LP. Kaj pomeni za zlato in srebro, BRICS-ova ustanovitev skupne razvojne banke?”
 

Naš odgovor bralcu:
 
Gre za podoben projekt, kot je bil projekt evra na evropskem geografskem prostoru. Namen lastnikov mednarodnih bančnih inštitucij je namreč povezati najmočnejše narode določenega geografskega območja in jih finančno »podrediti« določeni monetarni avtoriteti. Najverjetneje pod enotno valuto, kateri se bo v kasnejši fazi poskušalo zvabiti še ostale sosednje države geografskega območja.

V našem članku »Najmočnejše države nazaj na zlati standard« smo opisali, kako se bodo po kolapsu najverjetneje vzpostavili trije večji trgovinski geografski centri (ameriški, evropski in azijski). Poskus vzpostavitve enotne banke za »azijski trg« je poskus centralizacije svetovnih financ na območju azijskega geografskega območja (z izjemo Brazilije in Južnoafriške Republike). Idejna zasnova tako najverjetneje prihaja s strani istih ljudi, ki so po drugi svetovni vojni vzpostavili inštitucije kot so MDS (Mednarodni denarni sklad), Svetovna Banka, enotna evropska valuta – evro in s tem posledično celotni svetovni finančni sistem.

Mednarodne finančne inštitucije nujno potrebujejo globalni kolaps, preko katerega bodo lahko tovrstne regionalne konsolidacije financ na različnih geografskih območjih prestrukturirale praktično čez noč in s tem ustvarile delujoč globalni trg.

Tovrstna objava je zelo pozitivna za lastnike plemenitih kovin, saj države BRICS-a v tem primeru zadajajo smrtni udarec ameriškemu dolarju in potiskajo ZDA in ves zahodni svet v bankrot ali hiperinflacijo. Z veliko verjetnostjo lahko trdimo, da bo združenje zahodnih centralnih bank (Evropa in ZDA) po kolapsu uvedlo vsaj delno zlato kritje morebitni novi svetovni ali vsaj zahodni valuti, ki bi povezala evropski in ameriški trg, mogoče tudi azijskega. Alternativa vzpostavitvi novega finančnega mehanizma v takšni ali drugačni obliki je seveda popoln razpad sistema in mogoče celo tretja svetovna vojna.