Vprašanje bralca z dne 15.4.2012

Insajder.si > Insajder odgovarja > Vprašanje bralca z dne 15.4.2012

Vprašanje bralca:
 
“Pozdravljeni! Sem na vašem YT kanalu opazil, da ste se naročili na vsebine od venus projekt pa me zanima kakšno je vaše stališče glede tega, ker oni zagovarjajo družbo brez denarja, eko tiranijo, kolektivizem,… ter je direktno iz ZN knjige Agenda 21, kjer piše da hočejo neumne ljudi ki jih bodo kontrolirali in znižali populacijo. LP”
 

Naš odgovor bralcu:
 
Osebno nismo posebni simpatizerji projekta Venus, saj se nam projekt ob dani populaciji in kompleksnosti človeške civilizacije ne zdi uresničljiv. Za uvedbo tovrstnega sistema bi vsekakor bil potreben globalni kolaps obstoječe finančne in politične paradigme, masovna depopulacija in sprejetje svetovnega izvršilnega aparata (svetovna vlada). Kar pa pomeni, da človeštvo ne bi nikoli ušlo izpod nadzora finančnih elit.

Z Venus project se ne strinjamo, da je problem v denarnem sistemu. Denarni sistem je ključni dejavnik, ki spodbuja disciplino, ki je nujno potrebna za delovanje družbe. Za proizvodnjo najpomembnejših dobrin kot so hrana in energija je potreben sistem, v katerem ljudje tekmujejo, razvijajo in ustvarjajo dodano vrednost do te mere, da proizvodnja doseže nivo, kjer pomanjkanje določene dobrine ali storitve izgine.

Še enkrat poudarjamo, problem ni v denarnem sistemu, temveč v monopolnem denarnem sistemu, kjer ima majhna elita 100% nadzor nad ustvarjanjem denarja iz nič, kar je najmočnejše orožje kadarkoli ustvarjeno v zgodovini. Človeštvo je največjo blaginjo ustvarjalo v časih, ko so civilizacije temeljile na 100% zlatem standardu, vendar nas obstoječe politične in finančne elite želijo prepričati v nasprotno, kar je seveda razumljivo, saj zlati standard onemogoča nastanke monopolov, kot smo jim lahko priča danes predvsem v finančnem sektorju.

Vsak začetek konca velikih imperijev v zgodovini je bil pogojen z ukinitvijo zlatega standarda in razvrednotenjem valute. To je omogočilo nastanek elitnih entitet, ki so skozi čas preko sistema inflacije pokradle skoraj vsa sredstva majhnega človeka. Vsi vemo kaj sledi, ko človek nima več ničesar za izgubiti.

Z našo naročnino na kanal uporabnika thevenusprojectmedia torej ne zavzemamo njihovih stališč, je pa tema, ki nam je dokaj zanimiva predvsem s tehnološkega ne pa tudi z ideološkega vidika.

Za vse, ki še niste slišali za projekt Venus, lahko več izveste na njihovi spletni strani.