Vprašanje bralca z dne 21.11.2012

Insajder.si > Insajder odgovarja > Vprašanje bralca z dne 21.11.2012

Vprašanje bralca:
 
“Pozdravljeni,

Imam zelo enostavno vprašanje. Kako ima lahko ZDA tako visoko bonitetno oceno v primerjavi z drugimi državami? 16.000 milijard dolga, ki še vedno narašča, 50% ljudi živi od kuponov na hrano, vedno manj delovnih mest, gospodarstvo pada že 2 leto zapored itd. Francija po drugi strani, pa tudi Sloveniji pa je zaradi nekaj nesprejetih reform takoj padla boniteta, ki jo je znažala prav Ameriška bonitetna hiše?

kaj se pravzaprav dogaja na tem planetu?”
 

Naš odgovor bralcu:
 
Bonitetna ocena ZDA je popolna farsa in idealen primer imperialistične propagande, ki je popolnoma primerljiva s propagando držav tretjega sveta pod takšno ali drugačno obliko diktature.

Po prvi svetovni vojni in še posebej po drugi, ko je večina zlatih rezerv Evrope pristala v trezorjih ameriške centralne banke, se je doba britanskega imperija končala in priča smo bili rojstvu nove anglo-ameriške politično-finančne zaveze med Veliko Britanijo in ZDA, le da so tokrat glavno iniciativo pri ustvarjanju geopolitične strategije prevzele ZDA.

Nastanek MDS (Mednarodnega Denarnega Sklada) in Svetovne Banke po drugi svetovni vojni in uspešen prevzem nadzora nad delovanjem največjih bonitetnih agencij s strani ameriške vlade, ki je posredno v lasti največjih bank in zahodnih naftnih gigantov, sestavlja najmočnejši imperialistični primež tihega Britansko-Ameriškega imperija.

Od druge svetovne vojne naprej poteka politika regionalne destabilizacije s strani anglo-ameriške finančno-politične zaveze nad praktično vsemi svetovnimi strateško pomembnimi regijami. Namen destabilizacije je ohranitev finančno-vojaško-politično-industrijskega zahodnega establišmenta in preprečitev vzpostavitve potencialnih velesil in zavezništev, ki bi lahko resno ogrozile načrte Londona in New Yorka pri vzpostavitvi globalnega mednarodnega finančnega standarda, pod vodstvom ZDA in zahodnih zaveznic.

Bonitetne agencije so torej samo še eno izmed orožij regionalne destabilizacije s strani Zahodnega imperija za dosego cilja, in sicer, združitev svetovnih trgov pod enotno svetovno finančno in posledično politično avtoriteto.

Naš največji strah je, da bi »gospodom iz ozadja« tokrat vajeti lahko ušle izpod nadzora, kar bi lahko pripeljalo do največjega globalnega kaosa v zgodovini moderne civilizacije.

Še vedno pa vidimo največjo verjetnost v uspešni implementaciji novega mednarodnega finančnega standarda, kar bi bil vsekakor pozitivnejša alternativa globalni paniki in degradaciji posameznih finančnih in političnih sistemov.