Vprašanje bralcev z dne 13.4.2013

Insajder.si > Insajder odgovarja > Vprašanje bralcev z dne 13.4.2013

Vprašanja bralcev:
 
“LP. Kaj pa odgovarjate na to, da se bo v naslednjih treh mesecih cena srebra spustila na mejo iz l.2008? To pa je res prava eksplozija! Kaj pa bo zdaj z rudarskimi delnicami? Bolje da ustavijo izkope, saj bo izkop dražji kot pa cena srebra? Hvala za odgovor!”
 
 
“Pozdravljeni, zgleda da se nad plemenite kovine zgrinjajo črni oblaki, pritisk na Ciper glede prodaje deleža svojih zalog zlata, je povzročil zaskrbljujoč padec. Zgleda da globalnim planerjem načrt uspeva, sprašujem pa se, kaj se bo zgodilo, ko bodo enako zahtevali od Italije, Španije, Portugalske in ostalih držav v težavah, kateih skupne zaloge zlata presegajo 3000 ton. Imam občutek in upam, da me vara, da bodo ceno kovin drastično zbili, neglede na poplavo ogromnih količin novega denarja. Samo vprašanje je, kakšno vlogo bodo imele PK v prihodnosti, glede na to, da globalisti na smrt sovražijo PK! Hvala za vaše mnenje!”
 

Naš odgovor bralcem:
 
Kar se trenutno dogaja na papirnatih trgih je vsekakor najagresivnejša oblika koordiniranih kriminalnih posegov ameriške vlade, finančnih inštitucij in zahodnih medijev v podporo ameriškega dolarja in ameriških borznih indeksov.

Ciper poseduje vsega 14 ton zlatih rezerv, kar predstavlja približno 650 milijonov $. Če teh 650 milijonov $ vrednih zlatih rezerv postavimo v perspektivo, samo japonska in ameriška centralna banka mesečno v sistem sproščata več kot 160 milijard $ (160.000.000.000 $ ) novega denarja. Prodaja 14 ton zlatih rezerv je kaplja v morje v primerjavi s tiskanjem denarja in višino nevzdržnih dolgov držav po svetu, katerih skupna uradna vrednost trenutno presega 50.000 milijard $ (50.000.000.000.000 $). Ciper in z njim povezana prodaja zlata je samo priročen izgovor za ustvarjanje negativne publicitete zahodnih medijev, da se še dodatno poglobi negativen sentiment zoper plemenite kovine, kar manipulatorjem omogoča pokrivanje kratkih pozicij in pozicioniranje na dolgo stran v pričakovanju naslednjega velikega vzpona v ceni plemenitih kovin.

EU si po našem mnenju ne bo privoščila neposrednega posega zoper italijanske in španske zlate rezerve, saj gre za državi z izjemno vplivnimi političnimi elitami, ki se dobro zavedajo moči, ki ga zlato predstavlja v mednarodni skupnosti. Italija je država z uradno 4. največjimi državnimi zlatimi rezervami, kar daje izjemno pogajalsko izhodišče italijanskim elitam v primeru neposrednega soočenja z evropsko birokracijo. Italija lahko čez noč razglasi »posredni bankrot« nad svojimi upniki s tem, da uvede »zlato liro«, s katero bi se vzporedno trgovalo na mednarodnih valutnih trgih, kar bi zadalo smrtni udarec predvsem evru in ostalim valutam brez kritja. V primeru podobnih sankcij, kot se izvajajo zoper Grčijo in Ciper, smo prepričani, da bi stranka Silvia Berlusconija Popolo Della Libertà prodrla v ospredje, česar se Evropska Komisija zaveda ali bi se vsaj morala zavedati.

Česar se trenutno najbolj bojimo je nekompetentnost slovenskega političnega parketa, ki se bo po našem mnenju v naslednjih mesecih moral soočiti z evropsko »Trojko« glede finančne pomoči za Slovenijo. V Evropi trenutno poteka igra pokra, kjer se veliki igralci okoriščajo na račun amaterjev, kamor na žalost spada tudi Slovenija, medtem ko Italija in Španija upravljata s preveč »čipi« za neposredni napad evropskih finančnih inštitucij. Napadi na slovenske državne obveznice v zadnjih 30 dneh so jasen indikator, da so finančni trgi in Evropska Komisija izbrali Slovenijo za naslednjo žrtev po Cipru.

Trenutni padec cene zlata in srebra ni nič drugega kot kriminalna intervencija ameriške vlade in finančnih inštitucij, da ustvarijo veliko likvidnost preko sprožitve stop loss naročil, ki so bile očitne pri vrednostih 1550 – 1500 $ za zlato in 26, 50 -26 $ za srebro. S tem so sprožili ogromno količino avtomatiziranih prodajnih naročil, katere manipulatorji trenutno kupujejo za zaprtje kratkih pozicij. Tako agresivna tržna manipulacija je indikator, da se velike finančne institucije trudijo na vse pretege, da zavzamejo drugo stran in izkoristijo naslednji parabolični dvig v cenah plemenitih kovin, podobno kot so to storili leta 2008.

Že nekajkrat smo v naših odgovorih in preko Facebook strani omenili možnost zavarovanja fizičnih plemenitih kovin in nujnost zavarovanja delnic preko opcijskih pogodb (kliknite »tukaj«). V kolikor bi želeli vaš portfelj zavarovati in ga zaščititi pred padci, katerim smo priča zadnji dve leti obstaja zelo preprosta rešitev, ki zahteva samo nekaj klikov preko računalnika. V kolikor trgujete z delnicami in drugimi finančnimi instrumenti in imate dostop do elektronske trgovalne platforme, potem lahko kupite zavarovanje za vaše vrednostne papirje ali fizične plemenite kovine za različna časovna obdobja (od enega meseca do dveh let) za nekaj odstotno premijo celotne vrednosti portfelja.

Če želite, da to možnost dodatno obrazložimo, nam to sporočite preko elektronske pošte. V kolikor bo dovolj veliko zanimanje za to področje, bomo v priročniku za trgovanje dodali poglavje in podrobneje obrazložili kako v praksi izvesti zavarovanje vrednostnih papirjev in tudi fizičnih plemenitih kovin preko opcijskih pogodb.