Vprašanje bralca z dne 29.5.2014

Insajder.si > Insajder odgovarja > Vprašanje bralca z dne 29.5.2014

Vprašanje bralca:

“Kaj se je zgodilo ponoči (29.maj),se hecajo,napaka ali so resni. Kaj je bolj verjetno po 14avg glede na to, da je Nemčija odstopila + ali -…,,vem da ne prerokujete ampak sklepate glede na določene faktorje,tako da bi se kakšen scenarij dalo predvidevat. Hvala in L.p.”

 

Naš odgovor bralcu:

Naše naročnike smo o možnosti intervencije in padca cen zlata in srebra opozorili 22. maja in smo kupili zavarovanje v primeru padca v obliki opcijske pogodbe. Ponovno zbitje cen se je dalo predvideti, na trgu je vladala zelo nizka volatilnost in bilo je samo še vprašanje časa, kdaj bo prišlo do premika v eno ali drugo smer.

 

Analiza tedenskega grafa zlata za naročnike iz 22. maja

gold-weekly

 

Analiza dnevnega grafa zlata za naročnike iz 22. maja

gold-daily

 

Analiza tedenskega grafa srebra za naročnike iz 22. maja

silver-weekly

 

Analiza dnevnega grafa srebra za naročnike iz 22. maja

silver-daily

 

Cena zlata bi glede na trenutno dogajanje lahko do konca julija ponovno testirala dno pri 1181$ ali v najslabšem primeru agresivne manipulacije padla vse do 1000$ – 1050$, v kolikor naslednji teden ne pride do naglega preobrata. Vrednost opcijske pogodbe (zavarovanja), ki smo ga kupili, bi v tem primeru lahko zrasla tudi čez 1000% in pokrila vse izgube, ki bi jih naše stranke lahko utrpele v delnicah rudarskih podjetij ob tako agresivni intervenciji bank zoper plemenite kovine. V kolikor bi prišlo do tako izrazitega padca, bi našim strankam najverjetneje svetovali agresiven nakup, saj bi cena plemenitih kovin najverjetneje uprizorila močan porast nazaj na 1300$ v zelo kratkem času.

 

Po našem mnenju opustitev londonskega fiksiranja s strani Deutshe Bank ne pomeni pomembnega preobrata v manipulaciji/upravljanju trga plemenitih kovin, saj bo še vedno obstajal mehanizem terminskih trgov, preko katerih lahko iste banke prodajajo (gole) pogodbe na fizično zlato in srebro, ki ga nimajo in povzročajo kratkoročne prodajne šoke.

 

Junij in julij sta sezonsko najslabša meseca za plemenite kovine, vendar pa pričakujemo močan vzpon zlata, srebra in rudarskih podjetij v mesecu avgustu in septembru, ki sta najbolj donosna meseca za zlato in srebro od leta 2010 naprej.

 

.