Korekcija na trgu rudarjev ali vzpon višje?

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Dnevni komentarji > Korekcija na trgu rudarjev ali vzpon višje?

Delnice rudarjev bi lahko ob korekciji v cenah zlata in srebra uprizorile tudi do -30% korekcijo od navišje vrednosti, pred nadaljevanjem vzpona do še višjih vrednosti, vendar pa moramo biti hkrati pripravljeni na morebiten izbruh tečajev navzgor, v kolikor bi prodajalci na kratko bili prisiljeni zapirati svoje kratke pozicije po višjih vrednostih zaradi močnega pritiska kupcev.

Na terminskih borzah smo trenutno priča ekstremni nakopičenosti kratkih pozicij s strani najvplivneših trgovcev, kar je v preteklosti bil najpomembnejši indikator za kratkoročno nižje cene. Naročnike obveščamo, da smo v stalni pripravljenosti za zavarovanje pozicij v primeru močnejšega kratkoročnega padca, vendar pa moramo hkrati biti pripravljeni tudi na morebiten izbruh cen navzgor v primeru iztisa kratkih pozicij (t.i. Short Squeeze) prodajalcev.

Ekstremna nakopičenost kratkih pozicij s strani prodajalcev bi v primeru vztrajnega pritiska kupcev v obratu tega cikličnega trenda lahko služila kot dodatno gorivo pri naslednjem kratkoročnem vzponu, kar bi pomenilo, da do večje korekcije sploh ne bi prišlo in bi dobili končno potrditev, da se nahajamo v novem cikličnem bikovskem trendu.