Zakaj je zlato namenjeno precej višje

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Zakaj je zlato namenjeno precej višje

Z unovčevanjem nedavnih dobičkov zlata in srebra, je James Turk v intervjuju za KingWorldNews povedal, da obstajata dve možnosti, ki pojasnjujeta dvig cene zlata. To je zanimivo branje, saj sta lahko oba pojasnila resnična.

James Turk: "Obstaja zelo zanimiv razvoj, ki se je v zadnjih tednih zgodil na trgu zlata. To je jasno vendar subtilno sporočilo, kar je seveda bikovska novica..."

James Turk nadaljuje: "Znaki globoke, fundamentalne moči pomenijo, da povpraševanje po zlatu ostaja močno, kar je točno to, kar želimo videti. Ko je povpraševanje stalno in močno, ko se dviga cena zlata, je to hkrati dober znak za prihodnost cene zlata. In to je točno tisto, kar se dogaja.

Na vsakem trgu je normalno, da po strmi rasti, pride do popravka. To velja tudi za zlato v začetku tega leta. Od nizke vrednosti  1,046$ decembra, do vrha 1.263$ 11. februarja, je zlato skočilo za 207$, oziroma 19,8%. Po strmem vzponu, kot je ta, se pričakuje popravek, in v resnici, zlato je to doživelo. Toda namesto 50% padca, je zlato padlo le za okoli 6%.

Zlato je nato začelo ponovno plezanje, doživelo kratek padec in nov vrh pri 1303$ v začetku maja. Zlato je nato padlo v zadnjih nekaj tednih zaradi popravka tega zadnjega relija.

Toda moramo se osredotočiti na te rasti v kratkem obdobju z vidika daljšega časovnega okvirja. V ta namen sem pripravil naslednji grafikon. Ta jasno kaže, ključno točko, ki bi jo rad predstavil.

Zlato je v popravku od začetka februarja, vendar to ni normalen popravek. Poglejte naraščajoči trend kanal na zgornji tabeli. Cena zlata se ni zmanjšala nazaj za rast 207$ z začetku leta. Namesto tega smo priča naraščajočemu popravku, ki je redek.

V naraščajočem popravku, vlagatelji, ki niso kupovali zlato pred rastjo sedaj iščejo vstopno točko. Namesto da čakajo na padec cen, kupujejo zlato tudi ob manjših zastojih v ceni. Nimajo potrpljenja čakati na padec. Bolj so zaskrbljeni, da vlak zapusti postajo brez njih, kar pomeni eno od dveh stvari.

Iztis kratkih pozicij v zlatu?

Lahko, da so kratke pozicije stisnjene v kot in zato kupujejo ob vseh manjših padcih cene, da si zmanjšajo svoje izgube in zaščitijo svoj kapital. Mislim, da je to zelo verjetna razlaga, ki je povzročila, da je zlato vstopilo v redek naraščajoč popravek. Toda obstaja še ena možna razlaga in ima zlovešč prizvok.

Vlagatelji gledajo zlato, kot nujno sredstvo, zaradi varnih atributov zatočišča. Zato kupujejo zlato za varnost, saj zaznavajo, da se bliža finančna nevihta. To, glede na trenutno finančno okolje, ni preveč težko razumeti.

Ameriki borzni trg deluje napihnjen in prvič po finančnem zlomu leta 2008 ni dosegel nove 12-mesečne visoke vrednosti. Obveznice so v vsakem primeru precenjene.

Negativne obrestne mere zajedajo kapital vsakega vlagatelja, ki je dovolj neumen, da sprejme bizarne pogoje in plača državi, da ji posodi denar. In morda še najbolj skrb vzbujajoče, cene pomembnih surovin rastejo. Surova nafta, na primer, se je z nad 20$ dvignila do višjih 40-tih $, kar kaže, da se inflacija vrača.

Milijarderji kupujejo zlato - Pričakujte višje cene

Kateri koli od teh razlogov lahko pojasni, zakaj opazni upravljavci hedge skladov, kot so Druckenmiller, Singer in Soros (med drugimi) poročajo o velikih povečanjih svojih deležev zlata.

Torej, da povzamem, moramo poslušati, kaj nam zlato govori. In zdaj pravi, da bi morali pričakovati več enakega, in sicer, višje cene zlata. "

 

Vir: kingworldnews.com