Delnice rudarjev zlata še niso končale padca

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Delnice rudarjev zlata še niso končale padca

To je bil težak mesec za delnice rudarjev zlata. In prodajanja še ni konec.

ETF sklad rudarjev zlata (GDX) je padel za 13%, odkar je Gold Miners Bullish Percent Index ("BPGDM") zasvetil signal za prodajo.

Takrat sem predlagal, da naj trgovci pospravijo dobiček in se pomaknejo nazaj pri svojih pozicijah delnic rudarjev. Za ljudi, ki so želeli v sektorju kupiti, sem predlagal, da bodo dobili boljše možnosti, v nekaj tednih.

No... Minilo je nekaj tednov. Z GDX, ki trguje pri nižjih cenah, imate veliko boljšo nakupno priložnost zdaj, kot konec aprila...

Oglejte si osvežen graf GDX...

Sektor rudarjev zlata je na kratek rok preveč prodan. GDX sedi na podpori 50-dnevnega drsečega povprečja. To je smiselna točka, na kateri pričakujemo kratkoročen dvig.

Toda bolj pomembno, srednjeročno je čas rasti je še vsaj nekaj tednov proč. Biki zlatih delnic imajo sedaj dve težavi.

Prvič, neto interes komercialnih trgovcev na kratke pogodbe- ki je razviden iz tedenskega poročila Commitments of Traders (COT) - je še vedno več kot 290.000 pogodb. To število mora pasti nazaj na manj kot 100.000 pogodb, preden bomo lahko začeli iskati drug pohod v zlatu.

In BPGDM - ki je sprožil prodajni signal prejšnji mesec - je še vedno previsok. Tukaj je nedavni grafikon...

Bikovski odstotkovni indeks je merilo pogojev preveč nakupov in preveč prodaje. Meri delež delnic v sektorju, ki trguje po bikovski tehnični formaciji. Ker je merjen v odstotkih, lahko bikovski odstotkovni indeks doseže samo do 100 ali pade tako nizko, kot je nič.

Značilno je, da je sektor zelo pregret z nakupi, ko njegov odstotkovni indeks preseže 80. Zelo premočno razprodan pa, ko pade pod 20. Trgovalni signali se sprožijo, ko indeks doseže ekstremne vrednosti in se nato obrne.

Prejšnji mesec smo iz tega kazalnika imeli prodajni signal, ko se je obrnil nižje po ekstremno pregretih nakupih. Vendar smo še vedno daleč od tega, da bi dobili nakupni signal.

BPGDM je pred kratkim trgoval pri 51. To je nevtralno stanje. Mora priti bližje razprodajnemu območju, preden se lahko ustvari nakupni signal. Vrednost pri manj kot 30 na BPGDM bi pomenila, da smo bližje koncu korekcije in pripravljeni na naslednjo rast v zlatem sektorju.

Za zdaj, kljub možnostim za kratkoročno rast, zlati sektor še vedno izgleda, kot da bo šel nižje.

 

Vir: growthstockwire.com