Zlato še ni pripravljeno na končno dno

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Zlato še ni pripravljeno na končno dno

Zlato še ni pripravljeno na končno dno tega vmesnega padajočega trenda.

Glas samozadovoljnosti pravi, da ne bo padca zlata. Vsi, ki so unovčili dobiček, ne bodo dobili priložnosti, da ponovno vstopijo na tale trg. Tukaj je graf. Očitno je ta analitik pričakoval, da bo zlato kmalu doseglo vrh iz 2014. To je oblikovalo tehnični vzorec zastave ("bull flag") in vzorec skodelice z ročajem ("cup with handle")  v pripravah na raketni začetek, kajne?

No, to je razlog, zakaj ne dam veliko na takšne vzorce grafov. Pogosto se prelevijo v nekaj drugega. Prav nič več ne izgleda kot "bikovska zastava"  ali "skodelica z ročajem", mar ne?

"Biki ne bodo dobili ponovnega vstopa v kovinski sektor"...

Imam novico za vas - že imamo 17% boljši vstop!

Še enkrat bom povedal. Na srednjeročnih tehničnih prelomnicah, bodisi na vrhu ali dnu, potrebujete različna orodja za predvidevanje obratov. Če natančno upoštevate vzorce grafov in indikatorjev, kot to počne večina amaterskih analitikov, se boste bolj pogosto kot ne znašli na napačni strani trga.

In vsakdo, ki vas poskuša prepričati, da trg plemenitih kovin ne bo imel vmesnih popravkov, enostavno ni pozoren. Zlato je zelo čustveno sredstvo za večino trgovcev. To pomeni, da ima običajno veliko nihanj v obe smeri.

Naj poudarim še enkrat, da imejmo nekaj potrpljenja. Tako zlato kot tudi srebro bosta morala prebiti svoje vmesne padajoče trendne linije, preden bo dno tega vmesnega cikla popolno.

Še prej bi rad videl znatno zmanjšanje velikih kratkih pozicij in pomik sentimenta krepko v medvedjo smer, preden poskušam naznaniti dno tega vmesnega padajočega trenda, pred naslednjim korakom navzgor.

 

Vir: blog.smartmoneytrackerpremium.com