Intervju z direktorjem najboljše vodenega rudarskega podjetja – Franco Nevada (FNV)

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Intervju z direktorjem najboljše vodenega rudarskega podjetja – Franco Nevada (FNV)

Čeprav je znano, da David Harquail ostaja optimističen glede sektorja plemenitih kovin, je v zadnjem intervjuju za Kitco News dejal, da je mogoče prišel čas za posvetitev pozornosti tudi drugim surovinam.

Harquail ugotavlja, da je v trenutnih razmerah težje najti zares izjemne priložnosti v sektorju plemenitih kovin, predvsem zaradi vsutja kapitala na trg s strani brokerjev (trg plemenitih kovin je v januarju prebil v nov bikovski trend!). “Torej, morda je čas, da pogledamo tudi druge surovine in poskušamo pobrskati po razbitinah surovinskega sektorja.”

Kakorkoli že, Harquil ostaja optimističen in izjemno sproščen glede potenciala svojega podjetja Franco Nevada (FNV), saj je podjetje v času najnižjih cen v sektorju zlata in srebra investiralo kar 1,2 milijardi $ v nove projekte. “Tudi, če v petih letih ne bi naredili popolnoma ničesar, smo si s pravilnim timingom zagotovili zelo stabilno proizvodnjo”.

 

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/ydalxb9WTM4″ align=”center” maxwidth=”900″]