Intervju z direktorjem najdonosnejšega rudarja srebra – Silver Wheaton (SLW)

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Intervju z direktorjem najdonosnejšega rudarja srebra – Silver Wheaton (SLW)

Direktor rudarskega podjetja Silver Wheaton (SLW) Randy Smallwood je v zadnjem intervjuju za Kitco News dejal, da podjetje sedi na največjem “na pol zgrajenem” rudniku zlata na svetu.Gre za rudnik Pascua-Lama v Čileju, v katerem ima SLW delež preko pogodb o dobavi (streaming agreement) z največjim rudarjem zlata na svetu, podjetjem Barrick Gold (ABX).

Vendar pa se analitiki sprašujejo, če ni projekt preklet za SLW. Smalwood:”Projekt ni preklet za nas, saj smo zaradi zamude projekta kompenzirani z 2 – 2,5 milijonov unč srebra, za katerega Barricku plačujemo fiksno 3,90$ za unčo. Pod temi pogoji lahko v miru počakamo na končno izgradnjo tega največjega in najkvalitetnejšega projekta za zlato na svetu.”

Smalwood je prav tako dejal, da načrtujejo več poslov v sektorju manjših rudarskih podjetij, saj še vedno veliko podjetij potrebuje kapital. “Sodelovanje pri zgodnjem odkrivanju depozitov kovin nam daje dolgoročni potencial na nekaterih zelo obetavnih projektih”.

Glede projekcij cen zlata in srebra je dejal, da bo pozorno spremljal razvoj ameriških predsedniških volitev in ne toliko dejanj FED-a. “Želim si, da že končno dvignejo tole obrestno mero, samo zato, da končno nehamo govoriti o tem”, je dejal.

 

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/-ajv56tyne0″ align=”center” maxwidth=”900″]

Vir: Kitco