James Turk – srebro bo poletelo iz svoje ogromne več desetletne osnove

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > James Turk – srebro bo poletelo iz svoje ogromne več desetletne osnove

Medtem ko smo že v zadnjem tednu trgovanja v oktobru, je James Turk za King World News povedal, da bo srebro poletelo iz svoje ogromne več desetletne osnove  v obliki “skodelice z ročajem”.

James Turk: “Videti je, da so centralne banke vse zelo dobro potisnile navzdol, Eric. Številni trgi so obtičali v ozkih območjih trgovanja…

Ta strog nadzor nad trgi je tisto, kar si centralne banke prizadevajo v času, ko so volitve v ZDA le še nekaj tednov proč. Medtem ko lahko redno izvajajo vpliv na trge s svojimi posegi, pa centralne banke ne bodo mogle večno nadzorovati trgov.

Moramo imeti v mislih, da so trgi na koncu vedno večji od vsake centralne banke ali cele skupine centralnih bank, ki deluje skupaj. Temu načelu smo bili priča leta 2008, ko je razplet na številnih trgih privedel do propada banke Lehman in kasnejših preobratov. Torej, začetek tovrstnih dogajanj pričakujem po volitvah, ne glede na to, kdo zmaga, in pričakujem, da bodo veliki zmagovalec ravno plemenite kovine.

Želel bi, da še enkrat pogledamo na moj dolgoročni graf srebra. Spomnili se boste, da smo zadnjič o tem razpravljali julija. Takrat se je srebro ravno prebilo nad svoj dolgoletni trend, kar je bila najboljša novica za srebro v petih letih.

 

srebro
Še enkrat bom na zgornjem grafikonu pokazal ista dva ovalna vzorca, ki sem ju označil že julija in za katera menim, da sta potencial za srebro. Prvi prikazuje kako je srebro poskočilo v poletnih mesecih leta 2010 in do aprila 2011 doseglo svojo najvišjo točko pri skoraj 50 $, kar pa nas vrne nazaj vse do januarja 1980.

Drugi vzorec je po velikosti enak prvemu, izpostavlja pa potencial srebra. Včasih se zgodovina ponavlja.

Od julija je srebro padlo pod območje 20 $, ki ga je doseglo takrat. Publiciteta srebra se je v zadnjih treh mesecih prav tako precej zmanjšala, toda bolj pomembno, ni prišlo do skazitve vzorca. Le sentiment se je spremenil, kar pojasnjuje, zakaj so grafi tako uporabni. Graf zagotavlja objektiven in neemotiven pregled. In kar ta graf kaže je, da je srebro preprosto rečeno v blagi korekciji – približno 12%. Padlo je nazaj do podpore, vendar še vedno ostaja v mejah vzorca.

 

Vir: kingworldnews.com