Cameco Corp. (CCJ) – Delnice market liderja na trgu urana na razprodaji! (Brezplačna objava)

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Dnevni komentarji > Cameco Corp. (CCJ) – Delnice market liderja na trgu urana na razprodaji! (Brezplačna objava)

Z šestdesetimi novimi nuklearnimi reaktorji trenutno v izgradnji in najbolj negativnim sentimentom zoper trg urana, želimo opozoriti na eno izmed največjih investicijskih priložnosti v nastajanju. Podobno kot sektor rudarjev zlata in srebra do januarja 2016, ko so rudarske delnice po 52 mesecih padanja z 158% poletom iz najnižje vrednosti prebile v nov naraščajoči trend, vidimo trenutno največjo priložnost za ponovitev scenarija na trgu proizvajalcev urana.

Spodnja analiza prikazuje graf gibanja market liderja Cameco Corp. (CCJ), s katerimi delnicami se trenutno trguje kar 28% pod likvidacijsko vrednostjo. Večina čistega kapitala tega market liderja predstavljajo opredmetena osnovna sredstva v višini dobrih 5 milijard kanadskih dolarjev, podjetje pa je trenutno na borzi vredno le 3,81 milijard kanadskih dolarjev, kar je skoraj neverjetno!

Za primerjavo, z delnicami podjetja Amazon (AMZN) se trenutno trguje kar 2034% nad likvidacijsko vrednostjo (čisti kapital podjetja znaša 17,78 milijard $, tržna kapitalizacija podjetja na borzi pa 379,56 milijard $), kar nazorno prikazuje dva ekstrema trenutnega vrednotenja na finančnih trgih.

Delnica podjetja Cameco je trenutno v izrazitem padajočem trendu, kar pomeni, da kljub izjemno nizki vrednosti delnice, kratkoročno lahko pričakujemo še nižje vrednosti. Ne bi nas presenetilo, če bi se vrednost delnice ob korekciji na generalnih trgih razpolovila, zato predlagamo, da se pred odločitvijo za morebiten nakup posvetujete osebno z nami ali z vašim osebnim finančnim svetovalcem.

Ob končnem dosegu dna in odboju v nov naraščajoči trend pričakujemo najmanj potrojitev vrednosti delnice CCJ v zelo kratkem času.

 

cameco-fundamentalna-analiza