John Ing – Medvedi, ki napadajo trge zlata in srebra se bodo zdaj opekli

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > John Ing – Medvedi, ki napadajo trge zlata in srebra se bodo zdaj opekli
john-ing
John Ing – Maison Placements Canada Inc.

 

John Ing, ki je na prošnjo kitajske vlade, nastopil pred vladnimi uradniki Kitajske, je v zadnjem intervjuju za King World News govoril o napadu medvedov, ki se odvija na trgih zlata in sreba.

Eric King: “John, vidimo ponoven napad na trgih zlata in srebra, ki so pod pritiski že v začetku trgovanja. Vaše misli…”

John Ing: “Pomembno je, da razlikujete med fizičnim zlatom in “papirnim” zlatom. Kot vidimo sedaj, včasih trg papirnega zlata preplavi fizični trg zlata. Vendar se zdi neverjetno, da trg fizičnega zlata še vedno počasi raste in prispeva k dolgoročnemu trendu naraščanja cene zlata…

John Ing nadaljuje: “Seveda vidimo te visokofrekvenčne posle trgovanja v negativno smer, vendar je vedno težje potisniti ceno zlata nižje.

 

Rusija dodaja zaloge zlata

Vidimo stalno kopičenje fizičnega zlata. Na primer, Rusija je v mesecu septembru svoje zaloge povečala za 13 ton. Dejstvo je, da so Rusi kupili zlato že 20 mesecev zapored.

 

Kitajsko nevzdržno povpraševanje se nadaljuje

Kitajska še vedno predstavlja velikega kupca. Uvoz zlata v mesecu septembru je zrasel za 9 odstotkov. Problem je, ker se večina nagiba k temu, da preverja izvozne številke Kitajske, ampak si jih ne znajo razlagati. Kot primer, najbolj pomembna stvar v nedavno objavljenih poročilih je dejstvo, da so banke na Kitajskem še naprej kupci fizičnega zlata. Te podatke podpira Shanghai Gold Exchange, ki je sedaj največji fizični trg zlata na svetu.

 

Rast povpraševanja Indije po zlatu dosegla neverjetnih 25 odstotkov!

Kljub sumljivemu delovanju na trgu papirnatega zlata, se medvedi borijo proti sezonski moči Indije in Diwalija. V resnici je v Indiji povpraševanje po fizičnem zlatu zraslo za neverjetnih 25 odstotkov! Torej vidimo stalno rast povpraševanja za fizično zlato.

Glede na to zelo močno povpraševanje po  fizičnem zlatu je bilo veliko manj fizične dobave zlata. V zadnjem četrtletju smo videli mešane rezultate za proizvajalce. Videli smo, da se veliko podjetij srečuje s proizvodnimi problemi. To nam pove, da imajo kljub višji ceni zlata, nekatere od teh rudarskih družb še vedno težave. To negativno vpliva na skupno letno proizvodnjo zlata. Dejstvo je, da naslednje leto pričakujem manjše proizvodnje od večine proizvajalcev. To bo še bolj zaostrilo že tako omejen fizični trg.

 

Zlati medvedi se tu lahko opečejo

Na koncu, imejte v mislih to, kar sem že povedal. Če Donald Trump zmaga na volitvah bomo čez noč videli dvig cene zlata za 100 $. V primeru, da bodo medvedi, ujeti na napačni strani te poteze, bodo doživeli bolečo izkušnjo.”

 

Vir: kingworldnews.com