Obeti za trge pod Trumpovo administracijo

Insajder.si > Avtorski prispevki > Obeti za trge pod Trumpovo administracijo

Trumpova zmaga trenutno odmeva po svetu kot veliko presenečenje za medije in finančne trge, vendar pa je med spremljevalci alternativnih medijev kot so Infowars, Breitbart in Drudge Report,  že dolgo znano, da so “mainstream” mediji podobno kot v obdobju pred Brexit-om, izkrivljali dejanski sentiment ljudstva in objavljali izjemno pristransko statistiko in prispevke v korist Hillary Clinton.

 

corporate-media
Verodostojnost korporativnih medijev je v prostem padu!

 

Letošnje volitve in zmaga Donalda Trumpa bo šla v zgodovino kot prelomnica, kjer so korporativni mediji skupaj s karierno politiko povsem izgubili verodostojnost in kjer je ljudstvo končno “klicalo blef” ustraševanja in diskreditacije.

Organizacije kot so Wikileaks in Project Veritas, so skupaj z armado alterativnih medijev izpostavile korupcijo na najvišjih nivojih ameriške vlade in bodo po našem mnenju ključno medijsko orodje v novi administraciji Donalda Trumpa.

Družbeni mediji in internet končno prevzemajo vodilno funkcijo nepristranskega informiranja v zahodnem svetu, kar je osvežujoče in podlaga za optimizem za obdobje, ki je pred nami.

Zmaga Trumpa po našem mnenju prinaša pozitivno prevetritev ameriške politike in v kolikor bo Trumpu uspelo vsaj delno speljati “100-dnevni načrt”, vidimo izjemno priložnost za ameriško gospodarstvo v naslednjih letih.

Trumpova administracija po našem mnenju prinaša izredno pozitivno okolje za naložbe v izbrane surovine, plemenite kovine in ameriški dolar!

Davčna politika Trumpa bi lahko sprožila repatriacijo tisočih milijard dolarjev, ki jih imajo največje korporacije trenutno parkirane v davčnih oazah in po drugi strani sprožila enega izmed največjih maržnih klicev na dolarske dolgove v trgih v razvoju.

BIS že dolgo časa opozarja na dolarski dolg, ki so ga nakopičile države v razvoju zaradi boljših obrestnih pogojev, vendar pa niso pričakovale tako močne valutne apreciacije dolarja napram svojim valutam.

Po nekaterih podatkih dolgovi v ameriških dolarjih, ki so jih države v razvoju nakopičile v zadnjih letih, za trikrat presega ameriški nacionalni dolg, ki se v tem trenutku giblje tik pod 20 bilijoni $ (20.000 milijard $). V tem primeru gre za eno izmed največjih “short” pozicij na valutnih trgih!

Valutne vezi na ameriški dolar kot je npr. vezava kitajskega juana na dolar v zadnjih letih močno popuščajo. Beg kapitala iz razvijajočih trgov v ameriški dolar, evro in japonski jen tvegajo razpad dolgoletnih valutnih vezav na dolar, kar bi povzročilo močne devalvacije v omenjenih državah in poslalo ameriški dolar in zlato v tujih valutah v eksponentno rast.

Močna rast dolarja bi sprožila val korporativnih in državnih bankrotov, kar bi bila posledica poka trenutno največjega balona na finančnh trgih – trga državnih obveznic.

Insajder.si