Kaj se ponavadi zgodi po koncu drugega zaporednega predsedniškega mandata?

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Kaj se ponavadi zgodi po koncu drugega zaporednega predsedniškega mandata?

Štiri besede – nič dobrega za delnice.

slika

Ob že zaključenih volitvah je zdaj glavno vprašanje: »Kaj sledi?«. In kot pojasnjuje pri Axioma v svojem zadnjem poročilu, poleg presenetljivih rezultatov predsedniških volitev v ZDA, obstaja vsaj nekaj precedensov, ki jih lahko vzamemo za vpogled v tisto, kar bi lahko sedaj bilo pred nami.

Politika Donalda Trumpa vsaj nekaj mesecev ali let zagotovo ne bo imela direktnega vpliva na gospodarstvo. Kljub temu pa ob pogledu na dogajanja na trgih lahko dobimo idejo, kaj lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti na delniških in valutnih trgih, medtem ko trgi še vedno absorbirajo zadnjo novico.

Res je, da dva primera presenečenja glasovanj (negotovost po volitvah v 2000, in Brexit) in z njimi povezana tržna gibanja in nestanovitnosti, skupaj s primerom, kako bi trg lahko sprejel vprašanje Trumpa glede sporazuma NAFTA, sta komaj celovita kazalnika, kaj bi lahko videli na trgih v naslednjih nekaj mesecih. In seveda, gospodarski vpliv trgovinskih in drugih politik lahko, da ne bo znan še več mesecev ali let.

Vendar menimo, da nas negotovost in s tem povezana tržna nihanja, ki smo jim bili priča v preteklosti, lahko ponovno obiščejo. Pri tem lahko nestanovitnost trga pristane na dnevnem redu, saj se vzpostavlja prehod na nove politike in bistveno drugačen način administracije, kot smo jim bili priča v zadnjih osmih letih s strani ZDA.

 

Vir: zerohedge.com