Soros je v korekciji rudarjev podvojil vložek v Barrick Gold (ABX)

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Soros je v korekciji rudarjev podvojil vložek v Barrick Gold (ABX)

Po prodaji večine delnic v enem izmed največjih rudarjev zlata, podjetju Barrick Gold (ABX) v drugem četrtletju, je milijarder George Soros več kot podvojil svoj vložek v tem rudarju zlata.

Pri Soros Fund Management LLC, so kupili 1,78 milijonov delnic (ABX) in dvignili skupni delež na 2,85 milijonov delnic. Sorosov hedge sklad je tako obnovil svoj delež v Barricku, potem, ko je v drugem četrtletju prodal kar 94% delnic po preboju v nov bikovski trend.

Sorosova odločitev za povišanje izpostavitve v delnicah Barick Gold (ABX) temelji na izvedenih korakih za zniževanje dolga podjetja in zadnjih poslovnih rezultatih podjetja, ki so presegli pričakovanja, kljub nižjim cenam zlata v istem četrtletju.

Delnice podjetja so padle na sedem mesečno dno pri 18,95 C$ v toku zadnje korekcije. Zlato je od junija padlo za več kot 7% in to v veliki meri zaradi trenutne interpretacije špekulantov, da bo infrastrukturna politika novo izvoljenega predsednika Donalda Trumpa doprinesla k višjim obrestnim meram.

 

abx-tehnicna-analiza-17112016

Vir: Bloomberg