V Indiji cena zlata med 1.600 $ – 3.000 $

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > V Indiji cena zlata med 1.600 $ – 3.000 $

Egon von Greyerz v intervjuju za King World News:

“Omejitve gotovine v Indiji so imeli velik vpliv na ceno zlata v Indiji. Cene so celo pri 3.000 $ za unčo, čeprav je trenutna cena zlata v Indiji med 1.600 $ -1.700 $. To je premija v višini 35%-45% na trenutno vrednost 1.177 $. Obstajajo seveda skrbi, da bodo uvozne omejitve upočasnile povpraševanje. Ampak glede na moje vire, korupcija v Indiji omogoča enostavno podkupovanje uradnikov, ki omogočijo dobavo. Indijci sedaj verjetno kupujejo več zlata, saj so ukrepi Modijeve vlade skoraj uničili sistem gotovinskega poslovanja.

Tudi na Kitajskem, so premije v zlatu poskočile in so trenutno najvišje v zadnjih treh letih. Zlato na Kitajskem, je danes trgovalo 24 $ višje kot je določena cena na trgu. Spodnji graf prikazuje nenasitno povpraševanje po zlatu na Kitajskem, ki v zadnjih letih absorbira velik del svetovne proizvodnje.”

 

kwn-greyerz-i-1242016
Dvigi fizičnega zlata iz Shanghai Gold Exchange v razmerju z svetovno letno proizvodnjo zlata

 

Močno povpraševanje tudi s strani švicarskih rafinerij zlata

“Proizvodnja zlata je danes okoli 3000 ton letno. Do leta 2025 bo padla na 2000 ton. Rafinerije v Švici, ki izdelujejo večino zlatih palic na svetu, poročajo o velikem trenutnem povpraševanju. Vso zlato, ki se proizvaja kupi Kitajska, Indija, Rusija in številni drugi kupci. Na svetu ni neprodanih fizičnih zalog zlata. Vendar pa obstajajo kupi papirnega zlata, ki so vsaj 100-krat večji od količine fizičnega zlata, ki so na voljo za poravnavo zahtev za papirno zlato. Trg papirnega zlata je pokvarjen in manipuliran s strani centralnih in velikih investicijskih bank. Za sedaj, so s temi potezami uspeli obdržati zlato stotine dolarjev nižje od realne cene.”

 

Zlato bo poletelo na 10.000 $, ko se bo trg papirnega zlata zlomil

“Ko se bodo težave v finančnem sistemu začele odvijati, kar se lahko zgodi v vsakem trenutku, se bo papirni trg zlata zlomil in realna cena zlata za fizično zlato bo določena s strani Kitajske. Ko se to zgodi, bo zlato hitro zraslo do $ 10.000 in nato še višje zaradi inflacije denarja.

Kratkoročno je zlato na trgu papirja vedno mogoče potisniti navzdol še za 100 $. Vendar z zelo majhno možnostjo večjega padca in možnostjo rasti za več tisoč dolarjev. Pri trenutnih ravneh, 1.177 $, je fizično zlato absolutna kupčija. To je tudi najboljši način za zaščito lastnega premoženja pred prihajajočim uničenjem cen premoženja –  devalvacijo.”

 

Pot do globalnega zloma

“Danes bo za Evropo in EU padla kocka. Italijanski referendum poteka danes (4. december) in ima podoben pomen kot glasovanje Brexit, v katerem se je Britanija odločila za razvezo z EU, kar je začelo razpad umetne politične konstrukcije za 500 milijonov ljudi. Še hujša je umetna valuta, papir, evro, ki ga uporablja 19 od 28 držav EU. Vse papirne valute so seveda umetne konstrukcije, ki sčasoma postanejo brez vrednosti, ampak da ima isto valuto 19 držav z različnimi kulturami, različnimi stopnjami rasti in produktivnosti ter močno različnimi stopnjami inflacije je popolna katastrofa…”

 

Ali je na nestabilnih trgih ohranjanje bogastva kralj?

Egon von Greyerz nadaljuje: “To je razlog, zakaj so Italija, Grčija, Španija, Portugalska in nekatere druge države EU popolnoma insolventne. Te države so prisiljene uporabljati valuto, ki jih naredi popolnoma nekonkurenčne, nesposobne izvoza ali pravilnega delovanja. Hkrati je Nemčija, zaradi šibkega evra, pridobila ugodnosti, saj je s tem okrepila svoje izvozne industrije.

Ali referendum v Italiji spreminja usodo danes ali pozneje je skoraj nepomembna, ker je kocka padla. Glasovanje za Brexit je bil prvi znak, da vlade in elite na Zahodu niso v stiku z ljudmi.  Zmaga Trumpa na predsedniških volitvah v ZDA je samo potrdila isti pojav. V Italiji so ljudje naveličani vlade Renzija, ki bo verjetno izgubil referendum o italijanski ustavi (Renzi je v nedeljo 4. decembra izgubil referendum in najavil odstop iz mesta ministrskega predsednika Italije!). Referendum sam niti ni tako pomemben, vendar je rezultat glasovanja protest proti vladi Renzija. Zanimivo je, da je Renzi edini evropski voditelj, ki je uradno podprl Hillary Clinton in to ga bo verjetno drago stalo. Večina evropskih voditeljev sovraži Trumpa, vendar nihče ni bil dovolj neumen, da bi uradno podprl Clintonovo.

Če Renzi izgubi referendum, bo to najverjetneje vodilo do volitev, v katerem bi verjetno zmagal igralec Beppo Grillo. Njegova politika je usmerjena proti globalizmu, proti establišmentu, proti priseljevanju in proti EU. Številne evropske države že imajo vlade, kjer so na čelu evroskeptiki. Leta 2017 bodo volitve v Franciji, kjer je stranka Marine Le Pen, National Front dobro pozicionirana. Na Nizozemskem ima dobro izhodišče stranka Party for Freedom, ki je proti EU. V Nemčiji bodo volitve prav tako leta 2017. Tam, zaradi večjih težav s priseljevanjem, obstaja odločno nasprotovanje Merklovi, saj Nemčija sedaj trpi zaradi njene politike.”

 

Vir: kingworldnews.com