“Stop Busters” – Kako traderji pri Deutsche in UBS manipulirajo s ceno srebra

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > “Stop Busters” – Kako traderji pri Deutsche in UBS manipulirajo s ceno srebra

Mike Maloney že vrsto let govori o tem, kako so plemenite kovine manipulirane s strani velikih investicijskih bank in danes imamo dokaze, ki potrjujejo domneve Maloneya in številnih drugih strokovnjakov.

Deutsche Bank se je pred kratkim dogovorila za poravnavo v sodnem postopku zoper aktivno manipulacijo na trgu srebra. Kot del poravnave, je Deutsche Bank morala sprostiti 350.000 strani dokumentov in 75 avdio posnetkov, ki razkrivajo celotno sliko in mentaliteto traderjev največjih investicijskih bank, ki aktivno manipulirajo trge zlata in srebra.

Ti dokumenti razkrivajo, da obstaja t.i. “Srebrna Mafija”, ki jo sestavljajo največje investicijske banke. Deutsche, UBS, HSBC nastopajo kot organizirana kriminalna združba z namenom zbijanja cene srebra in se okoriščajo na račun malih vlagateljev in špekulantov na terminskih borzah.

V zadnjem članku objavljenem na Bloombergu, so razkrili, da traderji pri UBS in Deutsche pogosto delujejo skupaj z namenom potisniti cene srebra pod nivoje, kjer se ponavadi nahaja največ prodajnih stop loss naročil špekulantov.

Iz dokumentov in avdio posnetkov je razvidno, da so se ti traderji v spletnih klepetalnicah kar sami poimenovali “STOP BUSTERS”.

 

“And if u have stops…,”  je trader pri UBS zapisal 8. junija 2011, razkrivajo dokumenti. ”Oh boy.”

In nato je trader pri Deutsche odgovoril: “Who ya gonna call! STOP BUSTERS.”

V spodnjem videu vas Mike Maloney popelje skozi zgodovinske grafe srebra in natančno prikaže trenutke, ko so velike banke delovale zoper cene srebra. Dokazi puščajo malo dvoma. Vendar, za vse, ki akumulirate fizično zlato in srebro, ni strahu, saj bo več letna manipulacija na trgu plemenitih kovin delovala kot dodatno gorivo v naslednjem zgodovinskem trendu navzgor.

 

In kot izgleda, so “Stop Busterji” danes spet na delu:

 

gold

silver