Louis James pojasnjuje zakaj zlato lahko poskoči za dodatnih 353%

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Louis James pojasnjuje zakaj zlato lahko poskoči za dodatnih 353%

Zlato je neverjetno poceni …

Louis James: “Zlato bi moralo poskočiti še vsaj za 900 $, da bi doseglo nove najvišje vrednosti pri upoštevanju inflacije. Glede na vse milijarde in bilijone novih dolarjev, evrov, jenov in juanov, ki so bili natisnjeni v zadnjih 45 letih, bi bilo potrebnega veliko več kot to.”

 

louis-james
Louis James, višji investicijski strateg pri Casey Research

 

Zlato trenutno trguje v območju okrog 1.180 $. Z drugimi besedami, poskočiti bi moralo za približno 75%, da bi doseglo svoje prejšnje, inflaciji prilagojene, najvišje vrednosti.

Toda Louis misli, da bi v prihodnjih letih zlato lahko to preseglo:

“Mnogi analitiki trenutni trg vidijo kot primerljivega z velikim bikovskim trgom zlata iz 1970ih, s to razliko, da je še večji in daljši. Prilagojeno inflaciji, je zlato od sredine 1970ih do vrha v 1980ih, poskočilo za približno 353%. Ob upoštevanju tega vzorca bi zlato od svojega dna v decembru 2015, do oktobra 2022, moralo poskočiti nad 5.200 $ za unčo.”

Če zlato pride vsaj blizu temu, kar je storilo v 70ih prejšnjega stoletja, bi vlagatelji v plemenite kovine lahko videli enormne dobičke v zelo bližnji prihodnosti. Samo poglejte si spodnji graf.

 

slika-1

 

Louis je tako prepričan v rast zlata, da je pravkar naredil ogromno stavo nanj…

Prejšnji teden je zapisal:

“Tako sem prepričan, da sem prejšnji teden stavil tudi »denar za malico«. Kot je bilo predlagano prejšnji mesec, sem na trg vstopil v času vrha uveljavljanja sezonskih davčnih izgub. Sam ne smem kupiti teh delnic, ki vam jih priporočam (v izogib morebitnim konfliktom interesov), tako da sem namesto teh kupil ETF-je. V bistvu sem dal približno dvakrat toliko moje gotovine v delnice rudarjev zlata, kot sem kdajkoli prej.”

Louis prav tako načrtuje velik nakup zlata ob prvi pravi priložnosti:

“Mislim, da je leto 2016 uvertura za to, kar je pred nami. Iz njega nameravam potegniti dobiček. In ne skrbijo me nikakršna morebitna nihanja v bližnji prihodnosti. Če se cene spustijo, bom upal na nove nakupe. Če cene začnejo rasti, pa bo to nova dirka.”

Tudi vi lahko naredite velike dobičke ob tej rasti cene zlata…

Pri tem je ključen nakup delnic rudarjev zlata.

Rudarji zlata so podcenjeni glede na ceno fizičnega zlata. To pomeni, da za rast rudarjev ni potrebna večja rast zlata.

V času bikovskega trga zlata v letih 2000-2003, so rudarji zlata v povprečju pridobili 602%. Najboljši pa so poskočili za 1.000% in več.

Seveda pa ni vsak rudar zlata zmagovalec. Pravzaprav lahko najdemo tudi nekaj zgub. To pa zato, ker je poslovanje z zlatom izjemno težka dejavnost.

Da zaščitite svoj kapital in naredite enormne dobičke, morate posedovati prave rudarje zlata. Na žalost pa večina ljudi nima pojma kaj izbrati med tovrstnimi delnicami.

In tukaj lahko pomagamo…

Kot veste, je Louis pravi zaklad s takšnimi informacijami. Obiskal je številne rudarske projekte po celem svetu. Za veliko najboljših svetovnih rudarskih direktorjev je on prvo ime. Prav tako razume geologijo navznoter in navzven.

Louis ima tudi lastni sistem za iskanje najboljših rudarjev zlata. Ustanovitelj Casey Research-a, Doug Casey, ga je pravzaprav naučil tega sistema… Ko je preživel desetletja v izpopolnjevanju.

 

Graf dneva

Delnice rudarjev zlata so prav tako smešno poceni.

Današnji grafikon primerja NYSE Arca Gold BUGS Index (HUI), ki zajema velike rudarje, s ceno fizičnega zlata. Nižje kot je razmerje, cenejše so delnice zlata v primerjavi z zlatom.

Glede na razmerje, so delnice rudarjev zlata danes cenejše kot v času internetnega balona. Prav tako so cenejše kot kdajkoli v času zadnjega nepremičninskega balona.

Imejte v mislih, da so delnice zlata v teh obdobjih trgovale pri rekordnih vrednostih. Večina vlagateljev je bila precej bikovska. V lasti so imeli preveč ostalih delnic in premalo delnic zlata.

Trenutno je to razmerje pri zgodovinsko nizkih vrednostih. To pove, da je danes lahko eden od najboljših časov za nakup delnic rudarjev zlata vse od preloma tega stoletja.

 

slika-2

 

Vir: caseyresearch.com