Pomembni tehnični podporni in odporni nivoji na trgu rudarjev zlata (brezplačna objava)

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Dnevni komentarji > Pomembni tehnični podporni in odporni nivoji na trgu rudarjev zlata (brezplačna objava)

Pred vami je krajši pregled pomembnih podpornih in odpornih tehničnih nivojev na trgu proizvajalcev zlata. Rdeče horizontalne črte predstavljo pomembne odporne nivoje, kjer lahko pričakujemo povečane pritiske na ceno strani prodajalcev, zelene črte pa predstavljajo podporne nivoje, kjer lahko pričakujemo povečano povpraševanje s strani kupcev. V naraščajočem trendu ob uspešnem preboju navzgor odporni nivo prevzame vlogo podpornega nivoja in obratno v padajočem trendu ob preboju cene navzdol.

Trenutno se nahajamo pred izredno pomembnim odpornim nivojem pri vrednosti 25$, kjer lahko pričakujemo povišan pritisk s strani prodajalcev s težnjo potiska cene nazaj na prejšnje podporne nivoje med vrednosti 23$ – 22$. Odporni nivo pri 25$ trenutno nosi še toliko večjo težo, saj poleg tega, da predstavlja pomembno tehnično odporo, se nahaja na stičišču 200-dnevnega drsečega povprečja in 50% fibbonnacijevega popravka.

Za vas smo pripravili tehnični pregled nivojev na mesečnem, tedenskem in dnevnem grafu, ki v grobem razkrivajo, kje se bodo v prihodnosti najverjetneje pojavljali kratkoročni vrhovi po vzponih in kratkoročna dna po korekcijah. Tovrstni nivoji razkrivajo, kje je smiselna uporaba kratkoročne strategije za zavarovanje dobičkov in zniževanju kratkoročnega tveganja.

 

GDX – Mesečni graf

gdx monthly

 

GDX – Tedenski graf

gdx weekly

 

GDX – Dnevni graf

gdx daily