Insajder Odgovarja – Srebro in evro…

Insajder.si > Insajder odgovarja > Insajder Odgovarja – Srebro in evro…

Vprašanje bralca:

Pozdravljeni!
Vedno govorite samo o dolarju in zlatu. Kaj pa srebro in evro…
Hvala za odgovor. lp”

 

Naš odgovor bralcu:

Cena srebra in zlata sta skozi čas skoraj popolnoma korelirani v trendih, kar pomeni, če kadarkoli govorimo o predvidevanjih cene zlata, potem imamo vedno v mislih tudi ceno srebra. Spodnja grafična analiza cene srebra v razmerju s ceno zlata nam razkriva, da ima srebro veliko višji potencial rasti v trenutnem ciklu. Spodnja analiza v teoriji predvideva, da ima srebro v tem trenutku tudi do 160% višji potencial rasti kot zlato, ob pogoju, da smo trenutno v novem naraščajočem ciklu na trgu plemenitih kovin.

O evru smo že veliko napisali v naših naročniških vsebinah. Največje tveganje, ki ga še vedno vidimo v evropski valuti je slapovni padec v razmerju z ameriškim dolarjem do nivojev iz leta 2000 do vrednosti okrog 0,8 dolarja za evro. Vrednost evra se je v zadnjih 21 trgovalnih tednih povzpela v območje izredno močne tehnične odpore (pritisk prodajalcev) med nivoji 1,12 in 1,20, kar lahko vidite v spodnjem grafičnem prikazu. Vrednost evra bi se v trenutnem kratkoročnem trendu lahko povzpela tudi do 1,20 dolarja za evro, vendar pa glede na trenutne razmere ne kaže na dolgoročnejšo rast evro valute.

Potrebno je poudariti, da se razmere na trgih zelo hitro spreminjajo, zato moramo biti pripravljeni na zelo hitre prilagoditve, tudi našega mnenja, če razmere to narekujejo. Napovedovati prihodnost je nemogoče, največ kar lahko kot investitor storimo je, da vseskozi ohranjamo objektivnost in razmeram primerno prilagajamo tveganja na finančnih trgih.

 

Srebro v razmerju z zlatom – XAG/XAU

 

Evro v razmerju z ameriškim dolarjem – EUR/USD