Ekstremna nakopičenost špekulantov na “dolgi strani” evra (Brezplačna objava)

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Dnevni komentarji > Ekstremna nakopičenost špekulantov na “dolgi strani” evra (Brezplačna objava)

Pozicioniranje trgovalcev na terminskih borzah izkazuje vse večjo verjetnost padca vrednosti evro valute. Evro v razmerju z ameriškim dolarjem se v tem trenutku nahaja v območju izrazite odpore, vse večja pa je nakopičenost malih špekulantov na terminskih borzah, ki stavijo na nadaljnjo rast evra.

Na drugi strani lahko vidimo vse večje stave na padec evra s strani komercialnih trgovalcev, ali t.i. “pametnega denarja”, ki se le redko kdaj znajde na napačni strani trga ob tako visoki izpostavljenosti na prodajni strani.

 

Pozicioniranje trgovalcev na terminskih borzah

Vrednost evra v razmerju z ameriškim dolarjem se trenutno nahaja v območju izrazite odpore med 1,15 in 1,20, kar skupaj z negativnimi stavami komercialnih trgovalcev ali t.i. “pametnega denarja”  predstavlja eno izmed večjih kratkoročnih priložnosti za vse, ki bi želeli izkoristiti obrat tega kratkoročnega naraščajočega trenda v evru.

 

EUR/USD – tedenski graf

Za vse trgovalce, ki bi želeli uporabiti agresivnejši pristop in izkoristiti potencialni padec evra, lahko uporabite ETF sklad z inverznim dvakratnim donosom na evro (ProShares UltraShort Euro – EUO). Inverzni ETF skladi rastejo, ko vrednost osnovnega sredstva pada. Drugače povedano, v kolikor bi vrednost evra v enem dnevu padla za 1%, bi vrednost EUO zrasla za 2%.

(ProShares UltraShort Euro – EUO) – dnevni graf