Ugodni nivoji za dokup fizičnih plemenitih kovin

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Dnevni komentarji > Ugodni nivoji za dokup fizičnih plemenitih kovin

Cene zlata in srebra v evrih so trenutno zelo ugodne za morebitne dodatne nakupe k obstoječim pozicijam. Obe kovini se nahajata na ekstremno razprodanih mesečnih nivojih, kar je redkost, če predpostavimo, da se nahajamo v bikovskem trendu.

Zlato se v evrih od decembra 2013 nahaja v izrazitem naraščajočem trendu, zato je smiselno pričakovati, da bo naslednji korak iz trenutno ekstremno razprodanega območja navzgor. Ne gre zanemariti dejstva, da lahko kovini kljub ekstremni razprodanosti padeta še nekoliko nižje, preden pride do nadaljevanja rasti in do novih višjih vrednosti, vendar je za vse, ki kupujemo fizične plemenite kovine dolgoročno, to priložnost, ki se jo na teh nivojih vsekakor izplača izkoristiti.

Dno v ceni srebra v evrih je bila doseženo slabo leto kasneje kot pri zlatu in sicer v novembru 2014 pri 11,70 evrih. Srebro se od novembra 2014 nahaja v naraščajočem trendu in se na mesečnem grafu prav tako nahaja v ekstremno razprodanem območju. Tehnični analitiki so zagotovo zasledili izjemno bikovsko tehnično svečo t.i. “kladivo” ali “hammer”, ki v krogih profesionalnih špekulantov velja za enega izmed najbolj zanesljivih vzorcev pri napovedovanju spremembe trenda.
 

zlato v evrih

 

srebro v evrih

 

razmerje zlato/srebro

Razmerje med zlatom in srebrom trenutno razkriva, da za eno unčo zlata dobimo okrog 76 unč srebra. Lahko rečemo, da je zlato trenutno “precenjeno” v razmerju s srebrom, kar pomeni, da v naslednjih letih obstaja večja verjetnost višje rasti cene srebra v razmerju z zlatom.