Padec srebra in zlata se nadaljuje, ampak tukaj je veliko presenečenje

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Padec srebra in zlata se nadaljuje, ampak tukaj je veliko presenečenje
Zlato izgleda bikovsko, kljub korekciji

Cena zlata je že tretji mesec zapored zaprta nad svojo ključnim 50-mesečnim drsečim povprečjem, kar je prvič po več kot štirih letih in pol.

Kljub korekciji, zlato prvič po štirih letih in pol namigujena nov bikovski vzpon.

 

zlato – mesečni graf

 

Kaj pa rudarske delnice?

 

Rudarji zlata so v bikovskem trendu

Indeks HUI (rudarji zlata) je že tretji mesec zapored zaklenjen blizu vrha ključnega dolgoročnega 50-mesečnega drsečega povprečja. To bo prvič v zadnjih petih letih, da je indeks HUI tri mesece zapored nad ključnim povprečjem.

Indeks HUI prvič po petih letih tudi v bikovskem trendu!

 

HUI- mesečni graf

 

Spodnji graf nam daje vpogled v indeks HUI za obdobje več kot 20 let. Trenutni bikovski trend bo v prihajajočih mesecih in letih še močno narasel, kljub igram manipulacijam na papirnatem trgu zlata.

 

HUI – mesečni graf

 

Resnično velik preboj na trgu zlata je še vedno pred nami!

 

Bikovski trg zlata iz sedemdesetih in danes

 

Zgodnje faze okrepitve pri rudarskih delnicah…

 

Bikovski in medvedji trg rudarskih delnic od leta 1995

 

 

Denarni tok je pomemben!

Prosti denarni tok rudarjev zlata v letu 2016 višji od leta 2011

 

Prosti denarni tok za rudarska podjetja zlata je v 2016 dosegel najvišji nivo vseh časov, ko je leta zrušil rekord iz leta 2011. In vendar je indeks HUI danes še vedno približno 70% nižje kot je bil v letu 2011. Na ta način je sektor srebra in zlata postal izredno neracionalen, vendar to ne bo trajno. Namen psihološkega bojevanja, ki ga izvajajo na papirnatih trgih, je odvrniti ljudi od srebra in zlata ter jih prepričati da ga prodajo.

 

Potrpežljivost je ključna

Če izluščimo bistvo tega prispevka ugotovimo, da bo dolgoročni bikovski trend imel zelo močan vpliv na ceno zlata, kakor tudi za visokokakovostne delnice rudarjev, kljub igram (špekulacijam), ki jih bodo igrali na papirnatem trgu z zlatom, tako da bodo lahko veliki igralci pokrili kratke pozicije. Ste v dobrem položaju za zlati in srebrni bikovski trend, v katerem lahko uspete, ker se bo ta trend nadaljeval še dolga leta, v katerih bo cena zlata in srebra narasla do novih najvišjih vrednostih. Vse kar je potrebno na tej točki, je potrpljenje.

 

Vir: kingworldnews.com