Dolgoročno dobičkonosni traderji so večino časa pod vodo

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Dolgoročno dobičkonosni traderji so večino časa pod vodo

Sanje špekulativnih novincev na trgu so, da bodo nenehno uživali v toplini dobičkonosnih časov. Ta mit je bila lažna obljuba promotorjev trgovalnih sistemov in programov usposabljanja. Pravzaprav je resnica ravno nasprotna. Večina dolgoročno dobičkonosnih upravljalcev porabi veliko večino svoje upravljavske kariere bodisi v trgovalnih padcih, bodisi v njihovem okrevanju. Vsak pretkan promotor, ki vam bo trdil drugače, ne igra z odprtimi kartami.

Obstaja statistični pojem, imenovan »podvodna krivulja«. Podvodna krivulja zajema časovna obdobja, ko se registrirajo nove najvišje vrednosti portfelja (ki so predstavljene z ničlo na podvodni krivulji) in časovna obdobja, v katerih so korekcije bodisi v teku bodisi v okrevanju proti novim rekordnim nivojem portfelja.

Večina uspešnih dolgoročnih traderjev je večino časa pod vodo. Dobrodošli v svetu trgovanja.

Spodnji grafikon prikazuje podvodno krivuljo podjetja Factor LLC (za navedeno obdobje) in nekaj neimenovanih, vendar zelo uspešnih terminskih/forex trgovalnih podjetij (za enaka petletna obdobja).

 

Factor LLC:

Trader A – Annual Compounded ROR (ACROR) = 20.3%, Calmar = 1.9

Trader a

 

Trader B – ACROR = 19.4%, Calmar = .43

trader b

 

Trader C – ACROR = 19.4%, Calmar = 2.34

trader c

 

Trader D – ACROR = 18.8%, Calmar = .34

trader d

 

Realno stanje je, da sem v desetletjih špekulacij na trgu porabil veliko več časa v korekcijah ali njihovem okrevanju, kot na novih rekordnih vrednostih portfelja.

 

Obstajajo znanstveni razlogi, zakaj so uspešni traderji večino časa pod vodo

Obvezen ogled je predstavitev analize 180-letnih korekcij na trgih iz leta 2015 (osredotočena na ameriške delnice, vendar uporabna za vso upravljalsko industrijo), ki jo je naredil dr. Robert Frey iz francoskega inštituta za napredne znanstvene študije – Institut des hautes études scientifiques (IHÉS). Vsi resni traderji in investitorji, bi si morali vzeti čas za razumevanje statistike, ki se skriva za korekcijami, tako kot je predstavljena v spodnjem videoposnetku. Bodite pozorni na izbrane trditve, ki se bodo pojavile desno ob sliki Roberta Freya.

Nekatere izbrane trditve:

  • »Večino časa, tudi ko smo dobro investirani, smo v stanju obžalovanja.«
  • »V posteljo boš odšel z bolečinami v trebuhu, ker boš večino časa izgubljal denar in ne boš vedel kaj se bo zgodilo.«
  • »80% časa ste v stanju korekcij in od tega 67% v močnih korekcijah (večjih od 20%).«
  • »Večino časa se investitor srečuje s trgom obžalovanja…«

 

 

 Pazite se lažnih trditev volkov v ovčjem krznu

Uspešna tržna špekulacija je eden najzahtevnejših izzivov, ki jih lahko zasledimo. Kljub temu se promocije na temo, kako hitro in enostavno obogateti, neobvladljivo širijo po spletu. Če niso pod regulativo državnih nadzornih agencij kot so SEC, FINRA ali CFTC/NFA, ali osebno ne upravljajo sredstev investitorjev, lahko brez posledic širijo napihnjene objave. Njihovo oglaševanje je izjemno mikavno in vabljivo. Mnoge od teh storitev upravljanja in trgovanja prepričujejo s trditvijo, da imajo resnično bilanco uspehov trgovanja. Toda, kolikor ugotavljam, noben ni pripravljen predložiti potrdila ali revizijskega poročila nacionalnega ali regionalnega revizijskega podjetja, ki bi bilo usklajeno s plačanimi davki od dobičkov trgovanja, posredniškimi provizijami in bančnimi depoziti, ki se nanašajo na njihove javne objave.

 

Vir: peterlbrandt.com