Zlato v dolarjih

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Dnevni komentarji > Zlato v dolarjih

Zlato v dolarjih se trenutno spogleduje z izredno pomembnimi tehničnimi nivoji med 1370$ – 1380$, ki so zadnja ovira pred končnim prebojem zlata v nov ciklični bikovski trend. Na teh nivojih gre ponovno pričakovati povišane manipulativne posege zoper trg zlata, vendar pa konstantna rast prometa trgovanja nakazuje na močan interes institucionalnega kapitala za alokacijo sredstev na ta trg.

Izrazit preboj cene zlata nad 1400$ bo velike banke prisilil k strateškemu umiku in v prilagoditev svojih trgovalnih/manipulativnih algoritmov na nakupno stran. Na nivojih med 1380$ in 1400$ se zelo verjetno nahaja ogromno število t.i. “buy stop” naročil, katerih sprožitev bi povzročila nakupno paniko in močan dnevni preboj cene zlata.

Zlato je trenutno na pomembni prelomnici, kjer poteka bitka med prostim trgom in velikimi bankami! Ali bo bankam ponovno uspelo zadržati preboj, bomo najverjetneje videli v naslednjih dneh trgovanja, v obratnem primeru pričakujemo močan preboj do nivojev okrog 1700$ v zelo kratkem času.