Odlični nivoji za okrepitev dolgoročnih pozicij v rudarjih zlata in srebra

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Dnevni komentarji > Odlični nivoji za okrepitev dolgoročnih pozicij v rudarjih zlata in srebra

Trg proizvajalcev zlata in srebra, dveh najpomembnejših strateških kovin po našem mnenju, se trenutno že kar nekaj časa nahaja na nivojih, kjer predstavlja izredno ugodne nivoje za okrepitev obstoječih pozicij in za vstop novih vlagateljev.

Agresiven vzpon sektorja rudarjev plemenitih kovin med januarjem in avgustom 2016 je pokazatelj, kako močan postane interes vlagateljev in špekulantov na tem trgu, ko doseže pomembne nizke točke v korekcijah.

Po dosegu kratkoročnega vrha v avgustu 2016 ponovno opažamo agresivne manipulativne posege na terminskih borzah in v največjih ETF skladih proizvajalcev zlata in srebra, kjer “nekdo” poskuša zajeziti preboj in nadaljevanje rasti trgov plemenitih kovin in ponovno ustvariti ekstremno pesimističen sentiment z namenom iztisa neprofesionalnih vlagateljev in špekulantov iz trga pred naslednjim vzponom.

Trenutna situacija močno spominja na dogajanje v začetku januarja 2016, ko so rudarji pred začetkom agresivnega vzpona uprizorili t.i. “washout” s 7-dnevnim padcem na najnižjo vrednost iz katere so po kapitulaciji malih vlagateljev začeli agresiven vzpon.

Investiranje na trgu plemenitih kovin zahteva nadpovprečno potrpežljivost, saj špekulanti in vlagatelji večino časa preživimo v korekcijah/branjenju. Za vse, ki še niste investirani v trgu rudarjev plemenitih kovin, predlagamo, da izkoristite trenutne nizke nivoje za vstop.

Investiranje ali strateško dodajanje kapitala v najnižjih točkah korekcij je eden izmed najbolj pomembnih dejavnikov pri dolgoročni uspešnosti portfelja. Trg surovin in predvsem plemenitih kovin je v samem začetku večletnega bikovskega trenda in trenutna korekcija verjetno predstavlja največjo nakupno priložnost po januarju 2016.

 

GDX+SIL v evrih