Največja kratkoročna nakupna priložnost na srebro v zgodovini trgovanja na terminskih borzah!

Insajder.si > Prispevki za naročnike > Dnevni komentarji > Največja kratkoročna nakupna priložnost na srebro v zgodovini trgovanja na terminskih borzah!

Največje inštitucije ali t.i komercialni trgovci, ki morajo vsak teden poročati o svojih pozicijah na največjih terminskih borzah ameriškemu nadzornemu organu CFTC, trenutno razkrivajo največjo kraktkoročno nakupno priložnost na srebro v celotni zgodovini trgovanja.

Na spodnjem grafu si lahko ogledate nekaj podobnih kratkoročnih situacij (horizontalna črta!), kjer so pozicioniranja največjih inštitucij nakazovala na večje kratkoročne vzpone v ceni srebra. Gre za indikator, ki po našem mnenju velja za najbolj zanesljivo orodje pri napovedovanju kratkoročnih trendov na surovinskih trgih in s katerim lahko sledimo največjim in najbolj informiranim igralcem na terminskih borzah.

Za vse, ki imate odprt borznoposredniški račun in trgujete in investirate samostojno, obstaja veliko različnih načinov kako izkoristiti prihajajoči vzpon v ceni srebra (ETF skladi na fizično srebro, ETF skladi proizvajalcev srebra, posamezne delnice proizvajalcev srebra, nakupne “call” opcije na različne finančne instrumente vezane na srebro, CFD-ji,…).

Vsi, ki srebro raje posedujete v fizični obliki, pa priporočamo nakup unčnih srebrnikov dunajski filharmonik mednarodno priznane avstrijske kovnice Münze Österreich, ki imajo najnižji pribitek nad borzno ceno in veljajo za ene izmed najbolj priljubljenih naložbenih srebrnikov na svetu.

Za vse, ki bi želeli izvedeti več o možnosti samostojnega trgovanja, ali vas zanima možnost aktivnega upravljanja vašega portfelja, smo vam pri Insajderju vedno na voljo za prvi brezplačni posvet.

 

Pozicioniranje komercialnih trgovcev na trminskih borzah

Vir: sentimentrader

Srebro v dolarjih – dolgoročni logaritemski graf

Vir: tradingview