Predstavitev trga zlata skozi oči legende rudarske industrije

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Predstavitev trga zlata skozi oči legende rudarske industrije

Rob McEwen, direktor in 24% lastnik rudarske družbe McEwen Mining (MUX) je v svoji predstavitvi na investicijski konferenci The Gold & Silver Summit, ki jo vsako leto organizira Cambridge House International, predstavil trenutno stanje trga plemenitih kovin, kjer je izpostavil trenutno najdaljši padajoči trend na trgih plemenitih kovin in ga postavil v perspektivo s preteklimi medvedjimi cikli.

McEwen velja za verjetno najbolj priznanega menedežerja v svetu rudarske industrije, a hkrati prejema le 1$ letne plače.

Ustanovitelj danes enega izmed največjih rudarskih gigantov, podjetja Goldcorp (GG), je v svojih zadnjih trinajstih letih vodenja tega podjetja, skozi rast cene delnic dosegal 31% povprečni letni donos, kar ga uvršča med največje ustvarjalce vrednosti v tej industriji.

Po prodaji svojega deleža v podjetju Goldcorp je ustanovil podjetje McEwen Mining (MUX), s katerim želi ponoviti zgodbo o uspehu iz devetdesetih let.

McEwen vidi priložnost v prihajajočem bikovskem trendu na trgu plemenitih kovin, za katerega meni, da se je že začel v začetku leta 2016. Njegovo predstavitev si lahko ogledate v spodnjem videu:

 

Vir: Cambridge House International Inc, youtube