James Turk – To je razlog, zakaj bo cena srebra poletela

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > James Turk – To je razlog, zakaj bo cena srebra poletela

Ob konsolidaciji cene zlata po zadnjem vzponu in srebrom tik pred prebojem navzgor, je James Turk za King World News spregovoril o tem, zakaj je cena srebra tik pred poletom.

 

Uganka, ki se imenuje srebro

Julij (King World News) - James Turk: "Mislim, da ljudje začenjajo spoznavati, da se bikovski trg zlata prebuja, Eric, in verjetno bo tole dolg rastoč trend. Stvari se lepo ujemajo, kot bi pričakovali, z eno izjemo - srebrom. Ampak mislim, da se bo to spremenilo...

 

Zakaj sem bik na srebro

Kot v tem trenutku vidim srebro, to deloma pojasnjuje, zakaj sem tako pozitiven glede njegovih zmožnosti. Geologi mi pravijo, da je v zemeljski skorji nekje med 12 do 30-krat več srebra kot zlata. Tako bi moralo biti naravno razmerje med tema dvema kovinama nekje v tem območju. V zadnjem času pa je bilo razmerje zlato/srebro med 80 in 90, v primerjavi s 30, ko je srebro doseglo najvišjo vrednost ob koncu bikovskega trenda v letu 2011. Moje stališče je, da se razmerje mora znižati, kar običajno tudi naredi v bikovskem trendu. Vendar se to zaenkrat še ni zgodilo, kar je anomalija, za katero verjamem, da ustvarja edinstveno priložnost za vlagatelje.

 

Razmerje zlato/srebro

Poglejmo z drugega zornega kota. Na Comexu (terminska borza) je bilo 11.186 trgovalnih dni, odkar je bila prepoved lastništva zlata odpravljena januarja 1975. Z razmerjem zlato/srebro pri 93 ali višje se je  v obdobju od leta 1975 do danes trgovalo le 82 dni. Večina teh dni je bila v začetku devetdesetih, ko je bilo srebro pod 3 USD za unčo in na koncu 10-letnega medvedjega trga. Seveda ti rezultati ne zagotavljajo ničesar, vendar to poudarja, da je srebro zelo podcenjeno v primerjavi z zlatom. Torej verjetnosti kažejo, da je nakup fizičnega srebra tukaj smiseln, prav tako kot naslednji graf srebra, ki je eden izmed mojih priljubljenih.

 

Več desetletna formacija "skodelice z ročajem" nakazuje eksplozijo cene

Srebro je oblikovalo ogromno, več desetletno »skodelico in ročaj«. Ta vzorec nam pove, da je srebro oblikovalo veliko bazo, v kateri se je nakopičila energija za naslednji premik. Toda poglejte rdečo linijo padanja na grafikonu. Srebro je bilo v zadnjih nekaj letih prisiljeno nižje. Srebro je zdaj kot navita vzmet, ki je bila vedno bolj zategnjena. Ko srebro sčasoma preseže to rdečo črto – po kateri zdaj udarja - in nato potrdi preboj čez 16,10 USD, pričakujem ponovitev velikega srebrnega vzpona, ki smo ga videli med letoma 2010 do leta 2011. Takrat se je v manj kot letu dni cena srebra skoraj potrojila.

Če se vrnem na prvotno točko, Eric, do sedaj je srebro bilo povsem neopazno na novem bikovskem trgu zlata. Ampak domnevam, da bo srebro kmalu vodilo zlato višje. Razmerje zlato/srebro bi moralo začeti padati, kar pomeni, da bo srebro presegalo donose zlata. In to je tisto, kar predstavlja pravo nagrado za lovce na ugodne cene, ki iščejo to priložnost v nakupu srebra.«

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.