FANG vs BANG: Zakaj so rudarji zlata šele začeli sijati

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > FANG vs BANG: Zakaj so rudarji zlata šele začeli sijati

FANG vs BANG

V preteklem letu sem zapisal, da bodo Facebook, Amazon, Netflix in Alphabet / Google, ali t.i "FANG", verjetno zamenjane s strani podjetij kot so Barrick, Agnico Eagle in Newmont Goldcorp, skupina, ki sem jo poimenoval "BANG". (glej: BANG: Why The Gold Miners Could Soon Make FANG Look Tame and BANG: The Ultimate Anti-Passive Investment). V zadnjem času se je ta napoved potrdila. V zadnjih dvanajstih mesecih je uspešnost BANG premagala FANG in je to storila za več kot 10%.

 

 

To je v veliki meri posledica odziva na preboj večletne odpore cene zlata. In obstaja veliko razlogov za domnevo, da bi cena zlata lahko nadaljevala višje v naslednjih nekaj letih (glej: The Fundamental Case For Owning Gold Today and Why Warren Buffett Would Be Buying Precious Metals Again Today (If He Could).

 

Končno, rudarji zlata ostajajo izjemno poceni v primerjavi s plemenito kovino. Razmerje indeksa Gold Bugs (HUI) in cene zlata v bistvu ostaja blizu najnižjih rekordnih ravni. Če bi se to razmerje samo vrnilo na sredino zgodovinskega razpona okrog 0,35, bi to pomenilo, da bi moral indeks Gold Bugs (HUI) še porasti za dodatnih 150%.

 

Če se bo zlato še naprej vzpenjalo, kot je nedavno napovedal Paul Tudor Jones, potem se je rast na trgu rudarskih delnic šele začela.

 

VIR: thefelderreport.com

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.