Rick Rule: Zlato bo sijalo letos, uran naslednje leto

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Rick Rule: Zlato bo sijalo letos, uran naslednje leto

Rick Rule (Sprott Asset Management) je trenutno osredotočen na zlato in uran, vendar levji delež pozornosti namenja zlatu.

"Všeč mi je posel z uranom. Ampak trenutno sem bolj osredotočen na zlato, ker vidim, da se zlato premika letos, uran pa se bo naslednje leto," je dejal.

Rule je bil eden izmed glavnih govorcev na Sprott Natural Resource simpoziju v Vancouvru, ki se je odvijal med 30. julijem in 2. avgustom.

V razlagi svojega optimizma glede zlata je Rule dejal, da verjame, da je dejavnik, ki ima najpomembnejši vpliv na ceno zlata, zaupanje (ali pomanjkanje zaupanja) v kupno moč ameriškega dolarja.

"Zadnjih dvajset let je varno zatočišče za institucionalni kapital predstavljala 10-letna ameriška obveznica in zaupanje vanjo. 10-letna obveznica ZDA je v bikovskem trgu od leta 1982 in ta bik je zdaj star 30 in nekaj let," je dejal.

"Predlagal bi vam, da smatrate, da je bikovski trg v ameriški desetletni obeznici že ali skoraj končan, kar kaže na to, da bikovski trg z zlatom že poteka ali pa se bo kmalu začel."

Glede urana je Rule poudaril, da kljub svoji pozitivni naravnanosti glede sektorja ni mogoče vedeti, kdaj se bo trg obrnil. Vendar pa je poudaril: "Resnica je, da so, ko se trgi urana premikajo, vplivi na delnice proizvajalcev urana dramatičnejši od vseh drugih delnic v naložbenem razredu surovin."

ZLATO

cAMECO cORP. (ccj) -  pROIZVAJALEC URANA

Vir: investingnews.com

 

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.