Trump poslal kitajski juan (CNY) v prosti pad

Insajder.si > Avtorski prispevki > Trump poslal kitajski juan (CNY) v prosti pad

USD/CNY (dnevni graf)

Kitajski juan je prvič po letu 2008 po špekulacijah, da bo Peking dovolil devaluacijo svoje valute, padel čez 7 juanov za dolar.

"Kaže, da zvišanje tarif kaže na ponovno prekinitev trgovinskih pogovorov, zato PBOC ne vidi potrebe po ohranjanju stabilnosti juana v kratkem času," je dejal Ken Cheung, višji valutni strateg pri Mizuho Bank Ltd.

"Zdaj, ko smo prebili mejo pri sedmih juanih za dolar lahko smatramo, da je to del odziva na nove tarife," je dejala Christy Tan, vodja tržne strategije pri National Australia Bank Ltd. v Singapurju. "Organi lahko vstopijo v upravljanje valute le, če pride do resnih motenj, zaradi katerih bi prišlo do množičnega bega kapitala iz Kitajske."

XAU/USD (dnevni graf cene zlata)

BTC/USD (dnevni graf bitcoina)

Beg kapitala v luči trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko v naložbene razrede kot sta zlato in bitcoin postaja vse bolj očiten in pridobiva na hitrosti. V kolikor bi Kitajska nadaljevala z devaluacijo svoje valute kot odgovor na višje tarife s strani ZDA, lahko pričakujemo vse hitrejše stopnjevanje nakupov zlata in bitcoina s strani kitajskih državljanov in državljanov Hongkonga.

Vir: Insajder

 

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.