Baker eno največjih presenečenj v prihodnjih letih

Insajder.si > Avtorski prispevki > Baker eno največjih presenečenj v prihodnjih letih

Na terminskem trgu bakra se trenutno odvija boj med špekulanti (modri graf) in t.i. komercialnimi trgovci (rdeči graf), ki so v večini velike inštitucije z globokimi žepi in fundamentalnim vpogledom v stanje trga.

Špekulanti, med katerimi velika večina predstavlja hedge sklade, so nakopičili rekordno visoke stave na padec v ceni bakra, na drugi strani pa komercialni trgovci, ki veljajo za t.i. "smart money" rekordno stavijo na rast.

Tovrstne okoliščine vedno pripeljejo do kapitulacije ene ali druge strani, kar pripelje do močnih kratkoročnih premikov v ceni surovine.

V večini primerov so špekulanti tisti, ki se nahajajo na napačni strani, vendar pa bi v primeru globalnega ohlajanja ali morebitne recesije komercialni trgovci bili prisiljeni likvidirati stave na rast, kar bi "sodu izbilo dno" na trgu bakra in ceno lahko poneslo vse do nivojev okrog 2 $.

V kolikor bi cena bakra padla vse do nivojev iz januarja 2016, bi to predstavljalo eno izmed najlepših priložnosti, ki se pojavijo znotraj trgovalnega leta.

 

Baker - Terminski trg

Pri Insajderju smo mnenja, da bo situacija postregla s kapitulacijo špekulantov in bomo priča kratkoročno močnemu popravku navzgor. V okviru rubrike Insajder ALARM smo pred kratkim objavili trgovalno idejo, v kateri izpostavljamo potencialno priložnost, s katero želimo izkoristiti odboj in pobrati kratkoročni dobiček na trgu bakra.

Spodaj si lahko ogledate eno izmed desetih trenutno aktualnih trgovalnih idej, kjer je razmerje med tveganjem in donosom ugodno za vstop v pozicijo z zelo ozkim stop loss naročilom. V kolikor bi tečaj SCCO zaključil dnevno trgovanje pod 31,36 $ je pozicijo smiselno zapustiti in prežati na novo vstopno točko, verjetno na še nižjih nivojih.

 

Southern Copper (SCC) -  dnevni grafLONG SCCO by jerryas on TradingView.com

Vir: Insajder

 

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.


DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah podjetja Insajder SI, d.o.o. ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Insajder SI d.o.o ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.