Cena zlata pred močnejšim odporom

Insajder.si > Avtorski prispevki > Cena zlata pred močnejšim odporom

Cena zlata blizu pomembnega odpornega nivoja

Cena zlata se približuje pomembni odpori pri okrog 1566 $, kjer lahko pričakujemo močnejši pritisk s strani prodajalcev v naslednjih mesecih.

V kolikor bi prodajalcem uspelo trg zlata potisniti v večjo korekcijo, lahko pričakujemo formiranje naslednje ugodne vstopne točke pri nivojih okrog 1350 $.

Pozicioniranje največjih trgovcev na terminskih borzah trenutno izkazuje ekstremno nakopičenost špekulantov ("dumb money") na nakupni strani in ekstremno nakopičenost velikih inštitucij ("smart money") na prodajni strani.

V večini primerov tovrstno pozicioniranje privede do večjih korekcij, vendar ne smemo zanemariti dejstva, da se nahajamo v novem globalnem bikovskem trendu na trgu zlata po večletni korekciji in lahko, da bomo priča le majhnim korekcijam znotraj rastočega trenda vse do novih najvišjih vrednosti okrog 2000 $.

V kolikor bi cena zlata ponovno testirala nivoje okrog 1350 $, bi to pomenilo lepo priložnost za investiranje dodatnega kapitala na trg zlata ali za nakupe novih vlagateljev, ki čakajo za vstop pri ugodnejših kratkoročnih nivojih.

Za vse, ki vam je uspelo izkoristiti zadnji vzpon na trgu zlata ali delnicah rudarskih podjetij, predlagamo, da se del dobičkov kratkoročno realizira ali zaščiti z nakupom opcijskih pogodb.

Vir: Insajder

 

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.


DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah podjetja Insajder SI, d.o.o. ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Insajder SI d.o.o ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.