[DOKUMENTARNI FILM] The Spider’s Web: Britain’s Second Empire

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > [DOKUMENTARNI FILM] The Spider’s Web: Britain’s Second Empire

Ob propadu britanskega imperija so finančni interesi londonskega finančnega centra City of London ustvarili splet tajnosti, ki je zajemal premoženja po vsem svetu in ga skrival v spletu obmorskih otokov.

Danes se v britansko podrejenih jurisdikcijah skriva do polovice svetovnega "offshore" premoženja, ki ga sestavljajo največji akterji mednarodnih financ.

Spider's Web je napisal, režiral in produciral Michael Oswald, njegove prihodnje filme lahko sponzorirate na Liberapayu (podpira enkratne donacije) in Patreonu:

https://liberapay.com/IndependentPOV

https://www.patreon.com/independentdo...

Spider's Web je bil v veliki meri navdihnjen s knjigo Nicholasa Shaxsona - Treasure Islands.

 

Vir: Independent POV

 

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.


DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah podjetja Insajder SI, d.o.o. ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Insajder SI d.o.o ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.