[CRYPTO NATION] – Podprite nov slovenski dokumentarni film

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > [CRYPTO NATION] – Podprite nov slovenski dokumentarni film

Mladi slovenski filmarji so zaključili s snemanjem in javno predstavljajo film Cryptonation. S projektom želijo svetovni javnosti želijo približati fenomen digitalnih valut v majhni podalpski deželi, kjer je že nekaj let čutiti nenavadno močno navdušenje nad digitalnim denarjem.

Ekipa je sporočila, da bodo predpremierno predvajali prvi slovenski dokumentarni film CryptoNation.si na letošnjem tradicionalnem pikniku Bitcoin društva Slovenije v soboto, 21. septembra v Podpeči. Trdijo, da so ustvarili tehnološko dovršen film, primeren za distribucijo na svetovnem nivoju, ciljajo na Netflix in HBO.

Podprimo ekipo z donacijami, saj gre po našem mnenju za enega izmed projektov, ki bi lahko še dodatno spodbudil razvoj trga in pospešil vzpostavitev konkurenčnega zakonodajnega okvirja za pritok tujega kapitala in inovacij v našo podalpsko deželo.

Vlada republike RS je pred kratkim vložila predlog za spremembe zakona ZDoh-2 in ZDOIFI, ki če bo sprejet, bo še dodatno zatrl trg kapitala z visokimi davki na prodajo vrednostnih papirjev in popolnoma diskriminira med obdavčitvijo fizičnih in pravnih oseb.

V kolikor bo zakonodaja sprejeta, bo to v prihodnosti imelo neposredni vpliv na obdavčitev trgovanja s kriptovalutami, kar bo še dodatno pospešilo odtok velikega kapitala v tujino in kar je najhuje, beg možganov iz Slovenije.

V kolikor bo potrebno, bomo pri Insajderju organizirali zbiranje sredstev za snemanje novega podobnega dokumentarnega filma, ki bi odprl oči javnosti glede diskriminatorne slovenske zakonodaje na področju kapitalskega trga, ki duši inovacije in razvoj.

Vir: Criptonation.si, Insajder.si

 

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.