Kitajska ima uradno na tržišču 5G, eno največjih omrežij na svetu, ki je dostopno že za 18 USD

Insajder.si > Prevodi iz tujih medijev > Kitajska ima uradno na tržišču 5G, eno največjih omrežij na svetu, ki je dostopno že za 18 USD
Shanghai, China © pexels.com

Kitajski mobilni operaterji so kot uradno največji na svetovnem trgu svojim potrošnikom 1. novembra omogočili storitev omrežja 5G.

Peta generacija mobilne telefonije (5G) obljublja veliko večje hitrosti prenosa in nalaganja podatkov, širšo pokritost in bolj stabilno povezavo.

Trije državni operaterji China Mobile, China Telecom in China Unicom so sprva načrtovali zagon za nasledenj leto, a so ga pospešili.

Izjemno hitra storitev je zdaj na voljo potrošnikom v 50 kitajskih mestih, vključno s Pekingom in Šanghajem. Cene mesečnih naročnin se gibljejo že od 128 juanov (18 USD), ki uporabnikom zagotavljajo 30 GB podatkov in 500 minut klicov.

Po navedbah vlade bo do konca leta aktiviranih več kot 130.000 baznih postaj za podporo omrežja 5G. Kot so dejali v Pekingu, bi tam postalo eno največjih svetovnih uvajanj 5G na svetu.

Že pred začetkom uvedbe se je več kot 10 milijonov uporabnikov registriralo v omrežje 5G, so poročali lokalni mediji v začetku oktobra.

Nedavno poročilo mednarodnega združenja mobilne industrije GSMA predvideva, da bo Kitajska do leta 2025 vodila globalno revolucijo 5G z več kot 600 milijoni naročnikov omrežja 5G.

Kitajski telekomunikacijski gigant Huawei je opravil prvi globalni klic 5G in lansiral prvo napravo 5G leta 2018. Podjetje je bilo ujeto v navzkrižni ogenj med ameriško in kitajsko trgovinsko vojno, saj sta se obe državi borili za vodstvo v tehnološkem sektorju.

Insajder.si - Komentar k prispevku

Brezžična tehnologija 5G velja za eno izmed najbolj pomembnih tehnoloških izboljšav, ki naj bi še hitreje povezovala t.i. pametne naprave po svetu.

V rubriki Insajder ALARM! smo našim naročnikom na Insajder VIP pred kratkim izpostavili kratkoročno trgovalno idejo na delnici podjetja Xilinx, Inc. (XLNX), ki velja za eno izmed vodilnih podjetij v tem sektorju.

V kolikor vas zanima samostojno trgovanje na delniških, predlagamo, da si brezplačno prenesete e-knjigo Osnove trgovanja z delnicami in ETF skladi, kjer se nahaja kupon za 100% popust na letno naročnino Insajder VIP (kupon je aktiven samo do konca novembra). Naše naročnike skozi rubriko Insajder ALARM redno obveščamo o kratkoročnih trgovalnih idejah, ki imajo nadpovprečno verjetnost uspeha.

Spodaj objavljamo eno izmed 11ih odprtih trgovalnih idej v rubriki Insajder ALARM! in sicer na delnici Xilinx, Inc. (XLNX).

 

Xilinx, Inc. (XLNX)LONG XLNX by jerryas on TradingView.com

Naročite se na nove objave preko e-pošte

Vnesite svoj e-poštni naslov, če želite prejemati obvestila o novih objavah po e-pošti.